4.9.2016

1.8 Taiteilija



Satoi taas. Kuulin vesipisaroiden hakkaavan ikkunoita toisessa huoneessa. Putket kohisivat, joku oli suihkussa. Vessanpönttö edessäni houkutteli oksentamaan viimeöiset viinit kaaressa posliinin pohjalle.



Miten meni omasta mielestäsi?
   Tuhahdin ajatukselle. Ei, ei se ollut mennyt hyvin. En ollut sanonut Lucylle sanaakaan sen jälkeen, kun hän oli ilmaissut oman mielipiteensä pienestä syrjähypystään. Olin vain kävellyt ulos kuulematta mitään, sanomatta mitään, tuntematta mitään. Suoraan kotiin, suoraan vessaan. Suoraan keskelle yksinäisyyttä, ainoana seuranani Lucyn kaikuva ääni päässäni.



”Sinun on ymmärrettävä yksi asia.”
   Voi taivas, en halunnut ajatella sitä.
   ”Me emme voi huudella tästä pitkin kyliä.”
   Ole jo hiljaa…
   ”En aio muuttaa mitään tämän vuoksi.”
   Helvetti!
   Puhelin soi eteisessä.



Soittaja oli Darryll. Heti nähtyäni hänen nimensä näytöllä ja kellon ruudun yläkulmassa, tiesin, miksi hän soitti. Kirosin itsekseni, miten olin saattanut unohtaa sopimamme tapaamisen? Olin jo parikymmentä minuuttia myöhässä…

***



”… olet siis täysin varma siitä, että joku ylipäätään asuu täällä vakituisesti?”
   ”Adrian, minä tunnen hänet, olen käynyt hänen luonaan useasti. Ja kyllä, hän asuu täällä, on asunut jo vuosia.”



Darryll pysäytti auton lievään alamäkeen tien pientareelle.
   ”Tämän lähemmäs emme pääse”, hän sanoi ja kiskaisi nitisevästä käsijarrusta. ”Mennään.”



Mitä lähemmäs tulimme rapistunutta hökkeliä suoalueen keskellä, sitä suuremmaksi epävarmuuteni kasvoi. Kokeilin vaistomaisesti vyötäni selkäni takaa, pistooli oli paikoillaan. Olin kantanut asetta mukanani siitä asti, kun Mark ja Julia olivat vanginneet minut. Tällä kertaa ase oli ladattu, ja juuri tällaisessa paikassa saatoin kuvitella ehkä tarvitsevani sitä…



Darryllin koputtaessa oveen varauduin jo siihen, että ovelle ilmestyisi kaljamahainen äijä tupakka suussa ja haulikko tanassa kysymään, mitä hittoa teimme hänen ovellaan. Mitään ei kuitenkaan kuulunut, ei askelia, ei haulikon lataamisen ääniä, ei mitään. Ei, ennen kuin Darryll koputti uudelleen.
   ”Ovi ei ole lukossa!” joku huikkasi sisältä, ja tunsin kulmieni kohoavan hämmennyksestä äänen vuoksi. Seurasin kuitenkin Darryllia sisätiloihin.



Likaisista ikkunoista hädin tuskin tuli sisälle auringonvaloa, ja talo oli muutenkin sotkuinen. Nurkassa seisovassa kamiinassa paloi kuitenkin kutsuva tuli. Seinistä levisi mieto pihkan tuoksu.
   ”Otatteko teetä?”
   Hätkähdin uudelleen kuullessani sen äänen. En ollut kuullut niin kirkasta ja heleää nuoren tytön ääntä varmaan ikinä.



Pöydän ääressä istui nuori tyttö, tuskin varmaan edes kahdeksantoista vanha. Hän katsoi meitä kulmiensa alta kysyvästi. Darryll vastasi tytön kysymykseen.
   ”Ei kiitos, Rose. Tiedät kyllä, miksi olemme täällä.”
   Tyttö nyökkäsi hymyillen.
   ”Istukaa nyt alas sentään.” Rose vilkuili minuun päin. ”Adrianko se oli?”
   Nyökkäsin yhä vain hämmentyneempänä. Darryll ei ollut kertonut minulle mistään mitään, sanonut vain, että menemme tapaamaan jotakuta, joka ratkaisisi ongelmamme rahan ja liittolaisten suhteen. En kyllä ihan heti keksinyt, miten tuo nuori tyttö voisi ratkaista ne asiat.



Istuuduin pöydän ääreen vilkuillen hämilläni seiniä peittäviä luonnostelmia, lattialla lojuvia, kankaalle maalattuja tauluja, pöydälle jätettyä piirrosta ihmisen kasvoista. Talossa selvästi asui joku, joka tykkäsi piirtää ja maalata. Ehkä se oli Rose, ehkä joku, joka omisti talon. Asuakseen yksin Rose oli varmasti liian nuori.
   Havahduin, kun Rose puhui.



”Olen tehnyt jo jotain tietokoneella, pientä luonnostelua… siitä on aikaa, Darryll, työni jälki vaatii harjoitusta, että se näyttää aidolta”, Rose sanoi mietteissään. ”Uudistuksiakin on tullut, enkä pysty näillä välineillä kopioimaan hologrammeja tai mitään, mutta voin maalata jotain uskottavaa niihin tietynlaisella maaleilla.”
   ”Odota hetki, Rose”, Darryll toppuutteli. ”Annahan, kun selitän ensin Adrianille, mistä tässä on kyse.”



En tiennyt aluksi, kumpaan heistä katsoisin. Päädyin pitämään katseeni Darryllissa, hänhän se oli, joka lupasi selittää minulle kaiken.
   ”Rose on ystäväni muutaman vuoden takaa”, Darryll sanoi ja miehen kasvoilla kävi hymy. ”Ja hän on taiteilija.”
   Rose kikatti heleällä äänellä.
   ”Darryll, en minä nyt niin taitava ole.”
   Mies huitaisi kädellään ilmaa Rosen suuntaan vaientaakseen tytön.
   ”Rose myy taideteoksiaan Internetissä ja elättää sillä itsensä”, Darryll sanoi. ”Hän hallitsee myös graafisen suunnittelun ja on varsin taitava tekemään kaikkea… virallista. Kuten passeja. Ajokortteja. Sen sellaista. Ymmärrätkö, mitä tarkoitan, Adrian?”



Kulmani kurtistuivat, suupielet kapenivat tiukaksi viivaksi. Pudistin päätäni kiivaasti.
   ”Ei, Darryll. Niin taitava kuin ystäväsi varmasti onkin, niin ei.”
   Se ei Darryllin hämmentyneestä ilmeestä päätellen ollut reaktio, jota mies oli odottanut.
   ”Adrian, et käsitä --”
   ”Minä käsitän enemmän kuin sinä”, ärähdin miehelle. ”Sinä olet palkkaamassa ystävääsi meidän riveihimme väärentämään ja myymään papereita. Todennäköisimmin alaikäistä ystävääsi. Kuinka vanha hän on, onko edes kahdeksantoista?”



Darryll pudisteli päätään äkäisenä.
   ”Älä rupea kuvittelemaan, että minä --”
   ”Darryll”, Rose rauhoitteli, oli tytön vuoro kohottaa kätensä toppuuttelevasti miehen puoleen. ”Rauhoitu.”
   Darryll vaikeni välittömästi. Rose käänsi katseensa minuun ja hymyili arasti.
   ”Olen kahdenkymmenenseitsemän, joten älä huolehdi iästäni.”



Katsoessani Rosen vilpitöntä katsetta tunsin häpeän punan kohoavan poskilleni. Kahdenkymmenenseitsemän?! Likka näytti minun silmääni ainakin kymmenen vuotta nuoremmalta, silti hän oli vanhempi kuin minä! Rose ei kuitenkaan vaikuttanut loukkaantuneelta, sen sijaan hän hymyili leveästi.
   ”Älä huoli, et ole ensimmäinen, joka luulee muuta”, hän sanoi. ”Suurin syy sille, miksen koskaan juo, on se, ettei minua edes paperit näytettyäni uskota täysi-ikäiseksi. Kuulemma siskon henkkarit. Minun tapauksessani todennäköisemmin väärennetyt.” Rose naurahti, valkoiset hampaat välähtivät huulten välistä.



Darryll katsoi minua pöydän toiselta puolelta ja puhui.
   ”Nyt, kun tämä pieni väärinkäsitys on korjattu… Rosesta olisi meille varmasti hyötyä, joten eiköhän toivoteta hänet tervetulleeksi joukkoon?”
   Nyökkäsin yhä häpeissäni, ja Darryll virnisti mutkattomaan tapaansa.
   ”Hyvä. Lie syytä puhua palkasta. Ajattelin Roselle viidenkymmenen prosentin myyntiprovisiota, hänhän tekee tässä suurimman työn. Minä ja Adrian jaamme loput --”
   ”Hiljaa”, Rose sihahti yhtäkkiä, ja Darryll vaikeni.



Rose näytti yhtäkkiä pelästyneeltä, epäileväiseltäkin. Hän näytti kuuntelevan jotain ja tuijottavan intensiivisesti ulko-ovelle. Minä ja Darryll vilkaisimme kysyvästi toisiamme. Lopulta kuulimme sen itsekin; askelia.
   ”Makuuhuoneeseen”, Rose kuiskasi. ”Heti.”
   ”Rose, mitä --” Darryll aloitti, mutta Rose vaiensi miehen hätääntyneellä katseella.
   ”Heti!



Välittömästi päästyämme Rosen makuuhuoneeseen ja naisen suljettua oven edestämme kuulimme, kuinka askelten ääni muuttui pehmeistä tömähdyksistä koviksi kolahduksiksi; tulija oli saapunut kuistille. Seuraavaksi kuulin, kuinka ovi avattiin.
   ”Et pidä vieläkään ulko-oveasi lukossa.”
   Tunsin valahtavani kalpeaksi. Tunnistin äänen. Vilkaisin Darrylliin, mutta hänessä vieras ääni ei tietenkään herättänyt mitään reaktioita, eiväthän he olleet tavanneet.
   ”Hei, Mark”, Rose kuului sanovan iloisesti. Nainen oli ainakin hyvä peittelemään asioita, kuten sitä, että oli juuri piilottanut Mark Mitchellin verivihollisen makuuhuoneeseensa.



Näin varjon makuuhuoneen oven alla, kuulin askelet aivan oven vierestä. Mies pysähtyi makuuhuoneen oven eteen, ja minä astuin vaistomaisesti puoli askelta taaksepäin. Onneksi jalassani oli pehmeäpohjaiset tennistossut, niistä ei lähtenyt ääntä.
   ”Onko tilaukseni jo valmis?” Mark kuului kysyvän, ja Rose vastasi.
   ”Ei, ei vielä. Minulla on ollut paljon töitä.”
   ”Sanoin tilaukseni olevan ykkösprioriteetti.” Markin ääni muuttui pehmeästä uhkaavaksi. ”Enkö ollut tarpeeksi selkeä sanoissani?”
   Mark otti askelen poispäin makuuhuoneesta, saatoin kuvitella hänen astuvan kohti Rosea. Nainen puhui hieman säikähtäneellä äänellä.
   ”Teen ne heti tänään”, Rose lupasi. ”Ennen puoltayötä. Niihin tarvitsee tehdä pari pientä juttua vain. Teen ne nopeasti.”
   Hiljaisuus.



Mark tuli jälleen lähemmäs makuuhuonetta. Kuulin hänen pysähtyvän taas oven eteen, oven notkahdus kertoi miehen nojaavan siihen.
   ”Muista silti olla huolellinen”, mies ärähti. ”Jos niissä tilaamissani papereissa on pienintäkään vikaa, tiedät kyllä, ketä tulen syyttämään.”
   ”Niissä ei tule olemaan vikaa”, Rose sanoi hätäisesti. ”Otatko teetä?”
   Epäuskoinen tauko.
   ”Teetä?” Mark toisti epäilevällä äänellä. ”Mistä lähtien olet tarjonnut minulle teetä?”
   ”Vettä?” Rose ehdotti. ”Keksejä?”
   Naisesta kuuli kilometrin päähän, että hän yritti vain saada Markin muualle, kauemmas makuuhuoneesta. Mielessäni peruin puheeni taitavasta peittelystä ja siirsin käteni vaivihkaa vyölleni.



Tunsin Darryllin katseen itsessäni kohottaessani aseen silmieni eteen peukalo varmistimella. Mies muodosti huulillaan ääneen lausumattomat sanat; ’mitä sinä teet?’ En vastannut kysymykseen mitään, pudistin vain päätäni.
   ”Haluan nähdä, miten pitkällä olet”, Mark kuului sanovan. Ovenkahva kääntyi, ja samassa Rose huusi vastalauseensa.
   ”Älä mene sinne!”
   Darryll liikehti, mies siirtyi taakseni, kuin olisi tajunnut äänettömän pyyntöni. Ovi avautui. Narisevaa ääntä seurasi varmistimen naksahdus.



Kummallisinta siinä tilanteessa oli, ettei Markin ilmekään värähtänyt hänen kohdatessaan katseellaan aseen piipun. Kuin hän olisi tiennyt, että näin kävisi. Tuskinpa tiesi, muuten mies olisi itsekin aseistettu.
   ”Hei, Mark.” Ääneni oli kylmä, mutta värähti silti hieman loppua kohden. Mark nyökkäsi vastaukseksi tervehdykselleni, kuin kyseessä olisi ollut arkipäiväinen hyvänpäiväntuttujen tapaaminen.



Kuulin Darryllin liikahtavan hermostuneena. Osoitin seuraavat sanani hänelle.
   ”Aseettomat juoskoon”, komensin miestä ja vaikken sitä edes tarkoittanut, enhän minä pätkääkään välittänyt mitä ilmeisimmin kahdelle eri taholle palveluksiaan myyvästä naisesta, siinä sivussa myös Rosea. ”Tulen perässä.”
   ”En sinuna toimisi ihan noin nopeasti”, Mark sanoi ja virnisti, eikä Darryll liikkunut mihinkään. ”Luulitko, että olen täällä yksin? Talosta pakenevat ihmiset voisivat huolestuttaa ystäväni, samoin laukausten äänet. Joten eiköhän istuta alas, oteta teetä ja keksejä ja jutella hieman.”



Puristin asetta kovemmin kädessäni estääkseni ranteen vapinan. Puristaminen sattui kädessä olevaan haavaan, ja se oli osasyy sille, miksi silmäni kapenivat.
   ”Kusetat.”
   ”En.” Markin vastaus oli yksioikoinen. ”Haluatko ottaa sen riskin? Haluatko aseettoman ystäväsi kokeilevan ensin? Siitä vain, tie on vapaa.”
   Mietin kiivaasti, yritin ajatella järjellä. En todellakaan haluaisi Darryllin poistuvan talosta aseettomana. En voisi itse lähteä samaan aikaan Darryllin kanssa, minun olisi pidettävä Markia ensin silmällä ja paettava miehen perässä… miksen vain ampunut Markia? Karistin ajatuksen päästäni, en ampuisi miestä nyt ja selvittäisin asiaan liittyvät moraaliseikat itselleni myöhemmin…
   Yksi asia oli melkein varma. Mark ei mitä luultavimmin ollut aseistettu. Mies olisi jo vetänyt aseensa, jos hänellä olisi sellainen. Siispä laskin asekäteni ja ojensin käteni sivuun.



”… Adrian?”
   Hetken hiljaisuutta seurasi Darryllin kysyvä ääni.
   ”Ota se”, komensin Darryllia ja työnsin kättäni lähemmäs häntä.
   ”Ja miten aioit itse --?”
   ”Ota se nyt vain”, ärähdin Darryllille. ”Tiedän, mitä teen. Odota minua autolla. Ole varovainen ja pidä puskia silmällä.”
   Sanaakaan sanomatta Darryll tarttui aseeseen.



Darryllin paettua ase Markiin tähdättynä miehen ohi tajusin, etten nähnyt Rosea enää missään. Pian kuulin toisen oven, ehkä kylpyhuoneen oven, avautuvan ja lasin rikkoutuvan. Nainen pakeni takakautta, eikä Mark näyttänyt siitä vähempää välittävän.
   ”Rohkea veto”, Mark sanoi virnistäen. ”Kunnioitettava, suorastaan. Mies miestä vastaan, paljain käsin… tai niinhän sinä luulet.”
   Mark liikkui nopeasti, mutta niin liikuin minäkin.



Hänen ainoa virheensä oli kertoa aikeistaan puoli sekuntia etukäteen. Sen puolen sekunnin aikana ehdin hypätä miestä päin ja kaatua tämän kanssa lattialle. Kahdesta älähdyksestä päätellen molempiin sattui.



Mark horjahteli lattialla kontillaan ja ähkäisi uudelleen, mies oli kai lyönyt päänsä sohvan kulmaan. Miehen povitaskustaan haparoima ase oli lentänyt jonnekin. En enää nähnyt sitä, ehkä se päätyi sohvan alle. Tässä olisi tilaisuuteni. Toivoin vain, että Darryll oli jo selvittänyt tien autolle, vaikkakaan ainuttakaan laukausta ei ollut kuulunut… ehkä Mark oli sittenkin huijannut. Hän oli yksin.



Nopea potku Markin päähän sai miehen älähtämään ja putoamaan vatsalleen lattialle. Toinen potku varmisti, että mies pysyisi hetken aloillaan.



Juoksin. Vähän matkan päässä näkyi Darryllin auto lähtövalmiina.

***



”Helvetin helvetin helvetin helvetti!!”
   Pitelin päätä käsieni välissä, vaeltelin edestakaisin ja kirosin raskaasti. Yritin hillitä haluni heittää jotain seinään. Jos tämä olisi ollut oma asuntoni, olisin luultavasti heittänytkin.



Haistoin tupakankatkun. Tiesin katsomattakin Darryllin vetävän takanani hermosauhuja. Latelin uudelleen kaikki tietämäni kirosanat saaden viimein Darryllin puhumaan.
   ”Ei se ole niin vakavaa.”
   ”Ei ole vai!”



Darryll nousi ylös samaan aikaan, kun minä käännähdin kohti miestä. Ehdin aloittaa huutamiseni ennen kuin Darryll sanoi sanaakaan.
   ”Tajuatko sinä, että Mark näki paitsi minut elossa, niin myös sinut?!” huusin miehelle. ”Että hän näki meidät yhdessä, kahdestaan sinun taiteilijasi luona?! Että hän tietää?! Että sinun on hankittava ase oman turvallisuutesi vuoksi ja ettet voi enää --”
   ”Rauhoitu, Adrian. Kuvittelitko sinä, ettei tämä koskaan tule ilmi? Että minä pysyn hiljaisena sivustaseuraajana varjoissa samalla, kun sinä leikit supersankaria?”
   ”Minä en kuvitellut yhtään mitään, en vain halua sinun joutuvan tähän mukaan!”
   Darryll huokaisi äreästi.
   ”Lakkaa jo puhumasta niin kuin olisit ainoa, joka ymmärtää näiden kuvioiden päälle. Et ole niin erityinen, usko pois.”



Jokin Darryllin äänensävyssä ja pistävässä katseessa sai minut kysymään sitä.
   ”Mitä tarkoitat?”
   Darryll imaisi tupakkaansa ja puhalsi savut minua päin. Hän naurahti.
   ”Mistä luulit, että tunnen Rosen?” Miehen kasvoilla kävi hymy. ”Kultaseni, en minä ole aina ollut Darryll Gray.”



Darryll käveli ohitseni ja nappasi puhelimensa työtasolta. Miehen hakiessa numeroa puhelimen muistista kävelin lähemmäs häntä.
   ”Kerro lisää.”
   ”En.” Darryll pudisti päätään ja painoi puhelimen korvalleen. ”Ei ehdi. Uskoisin, että voin jo soittaa hänelle. Näin hänen pääsevän pakoon ikkunasta, toivon mukaan hän on turvassa.”
   ”Mitä sinä välität siitä kaksinaamaisesta --”
   ”Älä nimittele ystävääni. Hänellä oli varmasti syynsä.”



Darryll piti puhelinta pitkään korvallaan. Hän vaihtoi painoa jalalta toiselle hermostuneena. Samassa kuulin jotain.
   ”Darryll…”
   ”Ole jo hiljaa, Adrian.”
   ”Darryll, kuuntele.”
   Juoksuaskelia. Puhelimen pirinää. Ne kuuluivat rappukäytävästä. Tulija saapui Darryllin ovelle ja soitti ovikelloa kiivaasti. Ei tarvittu kovinkaan montaa arvausta selvittämään, kuka ovella oli. Darryll sulki puhelimen ja riensi avaamaan.



Rosen astuttua sisään hän katsoi suoraan minuun vilpittömästi, anteeksipyytävästi. Huomasin naisen vaihtaneen paitansa jossain vaiheessa, mistä lie syystä.
   ”Anteeksi.” Rosen ääni oli hiljainen, mutta jokin muukin siinä sai minut kurtistamaan kulmiani; se ei ollut enää kuulas ja heleä, pikemminkin käheä ja karhea. ”Olen oikeasti pahoillani.”
   Naisen äänestä huolimatta en heltynyt.
   ”Ei tarvitse selitellä”, sanoin kylmästi saaden osakseni murhaavan katseen Darryllilta.



Rose näytti hetken ajan nieleskelevän jotain. Kyyneliä, kenties? Ehkä naisen katumus oli aitoa? Niin tai näin, en luottanut tyyppiin, joka oli muka auttamassa meitä, mutta auttoi siinä sivussa toistakin osapuolta.
   ”Rose?” Darryll kysyi paljon minun ääntäni pehmeämmällä äänellä. ”Mitä tapahtui?”
   Rose painoi päänsä hetkeksi, mutta puhui pian.
   ”He tulivat luokseni ensin”, nainen kähähti. ”Heidän tilauksensa oli vielä kesken. En uskaltanut peruuttaa sitä. Enkä minä tiennyt, että Mitchell tulisi luokseni tänään, vannon sen.”



Rose käänsi selkänsä Darryllille. Naisen hartiat nykivät hetken, näytti siltä, että hän itki. Nyyhkäisyjä ei kuitenkaan kuulunut. Tunsin pistoksen sydämessäni, ehkä olin ollut turhan raaka Rosea kohtaan?
   ”Olen niin pahoillani, Darryll”, hän kuiskasi. ”Kuten myös sinulle, Adrian. Mitchell haluaa minun jatkavan heidän kanssaan, hän vaati sitä ja minä suostuin... minä valitsin jo puoleni.”
   ”Kumman?” kysyin, vaikka uskoin asian olevan jo harvinaisen selvä. Rose yskäisi pari kertaa, ennen kuin vastasi.
   ”Ystävien puolen.”
   Siinä samassa Darryll harppoi lähemmäs Rosea ja käänsi tämän ympäri.



Seurasin tilannetta huomaten, ettei Rose edes väistänyt Darryllin kättä. Monen pitkän sekunnin ajan välillämme vallitsi järkyttynyt hiljaisuus, ja jopa minun silmäni olivat laajenneet järkytyksestä.
   ”Voi taivas, Rose”, Darryll kuului kuiskaavan.
   ”Ystävien puolen”, Rose toisti kuiskaten vieläkin hiljempaa.



”Ystävät eivät kurista.”
   Sillä hetkellä mietin vain sitä, miten pitkälle olisin valmis viemään paitsi itseni, myös ne, joita nimittäisin nyt tai tulevaisuudessa ystävikseni.

***

Irviksen kommentteja:

Mulla alkaa kohta olla liikaa lankoja käsissä tässä tarinassa..
Kysymyksiä, joihin ei ole pakko vastata (ja niitä on muuten paljon eikä kaikkiin tarvitse vastata, jos vastaa yhteen):

1. Miten Lucyn ja Adrianin välinen romanssi jatkuu, vai jatkuuko lainkaan Lucyn vaadittua sen salassa pitämistä?
2. Mitä piditte Rosesta?
3. Rose mitä ilmeisimmin lupautui Markin ja Julian puolelle, mutta tosiasiassa pitää Darryllin ja Adrianin puolta. Tuleeko moinen kaksoiselämä koskaan ilmi?
4. Adrianilla alkaa olla pientä kriisinpoikasta osassa mainittujen "moraaliseikkojen" ja lopussa mainitun "liian pitkälle menemisen" kanssa. Miten luulette, että tämä ratkeaa?
5. Arvauksia "Darryllin" taustoista? En vielä lupaa, että niitä avataan tarinassa tämän enempää, mutta ehkäpä... ;)

Pahoittelen muuten posea siinä kuvassa, jossa Adrian hyppää Markin niskaan. Yritin etsiä siihen jotain järkevämpää, mutta vanha kunnon aseestatappeluposeni toimi tuossa parhaiten. Yritin jopa nostattaa kulissien takana Adrianin ja Markin välille pientä romanssia kokeillakseni, miltä pelin oma "hyppää syliin"-animaatio näyttää... :D Salattua kuvamateriaalia aiheesta täällä linkin takana. En halunnut laittaa kuvaa tänne blogiin, jotta ne, jotka eivät halua pilata ajatusta Adrianista ja Markista vihollisina, voivat sen skipata.
Ja ei. En halua suuria laivoja tähän nyt. Pitäkää ne satamassa... kuva oli sentään vain hyväntahtoinen osanpiristyslahjani teille. ;)

17 kommenttia

  1. Adru Luksun leppoisa elämä! Romantiikkaa ja töitä. Tai, no salasuhteita ja tappelua mut kuitenkin:D

    1. Lusi ainakin tahtoisi nähdä Adrua vielä, saa nähdä, riitääkö Adrulla aikaa siihen romanssiin.
    2. Rose on kovin soma, näyttää viattomammalta kuin luultavasti on!
    3. Ja varmasti tulee! Koska mukana on Luksu!
    4. Adru menee liian piktälle.
    5. Darry on ollut jonkun epämääräisen liigan johtorymässä aiemmin, mutta paennut vähintäänkin vankeutta salanimen taakse?

    Adrun ilme pirsityskuvassa:D awws

    Kiitos taas<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salasuhteita ja pyssysankareilua <3 Vähän tulee turpaan aina välillä. Jossain vaiheessa ainakin tulee, sen lupaan!

      "Riittääkö Adrulla aikaa" no ainahan Adrianilla on aikaa Lucylle! ;) Ja Rosesta tykkään itsekin, sen ulkonäöstä nimittäin. Luonteesta myös.

      Vai että menee liian pitkälle, no se oli yksiselitteistä se :D

      Poista
  2. Jeee, kerrankin tykkään paljon sun naissimistä! Rose on loistava!

    1. Miten Lucyn ja Adrianin välinen romanssi jatkuu, vai jatkuuko lainkaan Lucyn vaadittua sen salassa pitämistä?
    Toivottavasti ei jatku. D:

    2. Mitä piditte Rosesta?
    Kuten jo sanoinkin, Rose on aivan mahtava hahmo, kivan erilainen, mutta ei kuitenkaan mene väkisin väännetänyt erikoislaatuisuuden puolelle. Sillä on nätit silmät ja alaripsetkin löytyy! Luonne ja ulkonäkö ovat mainiot! Löysin uuden suosikkihahmon.

    3. Rose mitä ilmeisimmin lupautui Markin ja Julian puolelle, mutta tosiasiassa pitää Darryllin ja Adrianin puolta. Tuleeko moinen kaksoiselämä koskaan ilmi?
    Ahaa, en edes tajunnut että hän ihan valitsi puolensa. :D Olettaisin että tulee ilmi, toivottavasti Rose ei kuitenkaan heitä veiviään siinä sivussa.

    4. Adrianilla alkaa olla pientä kriisinpoikasta osassa mainittujen "moraaliseikkojen" ja lopussa mainitun "liian pitkälle menemisen" kanssa. Miten luulette, että tämä ratkeaa?
    Adru ampuu jonkun ja kriiseilee sitä aikansa.

    5. Arvauksia "Darryllin" taustoista? En vielä lupaa, että niitä avataan tarinassa tämän enempää, mutta ehkäpä... ;)
    Darryll on ollut mieshuora. Eikun mitä. Öh, en tiedä. :D

    Tätä kuvaa ( https://4.bp.blogspot.com/-nUmN2kjyW7Q/V8whNgDJ5zI/AAAAAAAAED8/cKxsc7p-AFsF7SVFsz5pTmE2FjYGFcypACLcB/s1600/Screenshot-30.jpg )tuijotin varmaan tunnin, ja mietin kuka ihme seisoo kumisaappaissa siinä vieressä, kunnes kelasin aiempaan kuvaan ja bongasin että ne olikin ihan vaan tyjät saappaat. :D

    Täytyy myös myöntää että aluksi sekoilin jotain ja luulin että se olikin Gary, en ikinä muista kumpi on kumpi. Ajattelin jo että haa nyt ne tekee jonkun sopimuksen tuolla Juliaa ja Markia vastaan! Mutta se olikin Mark. :DD Oonkohan jotenkin ihan pöhnässä, kun tuntui että en tajunnut kaikkea heti. :D

    Viimeinen kohtaus oli ehkä vähän epäselvä, tai sitten tosiaan en vaan tajunnut mitään, mutta kuka sanoi ton "Ystävät eivät kurista."? Darryll? Vai Rose?

    Erittäin mainio osa oli! Toivottavasti saat mun kommentista jotain selvää, tuntuu että selitin sairaan paljon asiaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua oikeasti alkaa ahdistaa tää naissimien teko ihan hitosti.

      Rosella muuten on vaan meikkiä, sillä mitään alaripsiä ole :D Maskara tekee ihmeitä.
      Ja puolen valinnastahan Rose vallan lopussa puhui.

      Vitoskohtaan en ees viitsi sanoa mitään.

      Myös mun oikolukija tuijotti tota kuvaa ja kysy et "kuka tuol takana seisoo", näytin sille sit edellistä kuvaa jossa nuo bootsit näkyy tyhjinä :D Hämäävä kuva, kieltämättä!

      Kehitin sulle lorun muistuttamaan veljeksistä: Mark ja Gary on veljespari, hullumpi niistä on Gary. :DDDD Anteeksi.

      Rose tuon sanoi, anteeksi epäselvyydestä :P

      Poista
  3. No herranjumala... Niin, enp muuta tähän alkuun sanokaan xD

    1. Mä epäilen, että Luuki haluis ehkä sen romanssin jatkuvan, tai sitten ei. Adruliini ilmeisestikin haluaa sen jatkuvan, mutta Luuki ei välttämättä... draama x3

    2. Siis oikeesti, kerranki minäki tykkään eedes jostain sun naissimistä, Rose on aivan... öö... ihana? No mutta kuitenkin, jatketaan!

    3. Saattaapi tulla, mistä sen voi tietää?

    4. Niin siis mikä oli?

    5. Siis miks Rose ja Daryll näyttää niin hemmetin paljon samalta? Mä arvaan jotain, joka menee kuitenkin ihan puskiin: Daryll ja Rose saattaa olla sukua, jospa vaikka Daryll ois paennu sen perhettä ja sitte vaihtanu nimen, mutta sitten Rose on saanut selville velisensä olinpaikan. Tää tuskin on mahdollista, mutta toi vaan pälkähti mun mieleen xD Saahan sitä yrittää!

    Toi kuva on muuten ihana, siis toi piristyskuva x3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luuki? :D
      Mut joo, draamaa Lucyn ja Adrianin välillä varmasti tulee olemaan. Ei tää vielä tähän lopu. ;)

      Mikset tykkää mun naishahmoista? Perustele vähän, niin ehkä osaan tehdä jotain asialle tulevaisuudessa.

      Rosella ja Darryllilla taitaa kyllä olla samat contactit silmissä, mutta muuta samaa en just nyt niissä ite näe :D Mutta eri katsoja katsoo aina erilaisin silmin, joten voi olla, että niissä on jotain samaa sun silmään! :)

      Se piristyskuva on vaan niin söpö <3 :D

      Poista
    2. Siis sun tarinoiden kundit on niin komeita niin ne naiset on jotain erilaista, niin en oo tottunu sun naissimeihin cx Osa syy saattaa olla myös se, että sä kirjotat vaan poikien näkökulmista, nii sitte ne naiset näyttää oudoilta niien rinnalla cx

      Mitä tapahtuis, jos sä kirjottaisit De Luca Triloqyä naisen näkökulmasta? Tai ylipäänsä jotsin simstarinaa? ;)

      Poista
    3. "Mitä tapahtuis, jos sä kirjottaisit De Luca Triloqyä naisen näkökulmasta? Tai ylipäänsä jotsin simstarinaa?"

      Siihen saatetaan päästä vielä joskus. ;)

      Poista
  4. Anonyymi4/9/16 20:13

    1. Miten Lucyn ja Adrianin välinen romanssi jatkuu, vai jatkuuko lainkaan Lucyn vaadittua sen salassa pitämistä?
    - Kankeasti, luulisin :D ...tai sitte niitten tapaamiset on toosi kiihkeitä!

    2. Mitä piditte Rosesta?
    - Aivan loistava! Parhaita naishahmoja, oikeasti. Sori, mutta Laura ja Karen menee Rosen edelle, mutta parhaimmistoon kuuluu. Vau.

    3. Rose mitä ilmeisimmin lupautui Markin ja Julian puolelle, mutta tosiasiassa pitää Darryllin ja Adrianin puolta. Tuleeko moinen kaksoiselämä koskaan ilmi?
    - Aivan varmana tulee, en vaan tiedä miten. Toivottavasti ei delaa, just ne ihanat naiset joista oon pitäny, niin on tapettu.
    ...jotenkin tunne, että Roselle kans käy kalpaten.

    4. Adrianilla alkaa olla pientä kriisinpoikasta osassa mainittujen "moraaliseikkojen" ja lopussa mainitun "liian pitkälle menemisen" kanssa. Miten luulette, että tämä ratkeaa?
    - Kriiseilee aikansa ja saattaa hermostuksissaan listiä jonkun, ampumalla.

    5. Arvauksia "Darryllin" taustoista? En vielä lupaa, että niitä avataan tarinassa tämän enempää, mutta ehkäpä... ;)
    - Strippari!

    ~ Elizabeth

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, voi olla että jompikumpi ääripää osui oikeaan ykköskohdassa 8)

      Laura ja Karen? Hitsi, varmaan kukaan muu ei ikinä tykännyt Laurasta! Mun naishahmot selvästi jakaa mielipiteitä! :)

      Muhun ei selvästikään luoteta mun taidossa pitää pidetyt hahmot hengissä. :D:

      Voihan vitoskysymys.

      Poista
  5. hedgehog5/9/16 13:18

    1. Miten Lucyn ja Adrianin välinen romanssi jatkuu, vai jatkuuko lainkaan Lucyn vaadittua sen salassa pitämistä?
    Toivottavasti ei jatku! Kun mä en jotenkaan tykkää Lucystä. Sehän satuttaa tässä nyt sekä Adriania että sitä ukkoaan (jonka nimeä en muista, olisko ollu Hugh tai jotai? :D) riiaamalla kummankin kanssa. Tiedän silti että Adrian juoksis heti Lucyn luo jos se akka niin haluais :(

    2. Mitä piditte Rosesta?
    Mun mielestä se vaikutti tosi mielenkiintoiselta persoonalta! Ja tosi nuoren (ja vähän naiivinkin) oloiselta, vaikka ikää on mittarissa se 27. Jotenkin pisti silmään tuo että Rosen tarkka ikä kerrottiin, muistaakseni et oo ikinä kertonu kenenkään muun hahmon ikää noin tarkasti. Tai sit muistan väärin XD

    3. Rose mitä ilmeisimmin lupautui Markin ja Julian puolelle, mutta tosiasiassa pitää Darryllin ja Adrianin puolta. Tuleeko moinen kaksoiselämä koskaan ilmi?
    Jos se ei tulis ilmi, epäilisin sun pehmenneen ja pahasti! Melkein kaikki DLT:n naishahmot on joutunut jotenkin vaikeuksiin tai niille on sattunu jotain muuta kamalaa, tuskinpa Rose on siis poikkeus ;D Tai mistä sitä tietää. Aryan vastauksen luettuani toivon myös, ettei Rose heittäisi lusikkaansa nurkkaan. :"D Vähän mulla kyllä sellainen fiilis on, toivottavasti se ei toteudu.

    4. Adrianilla alkaa olla pientä kriisinpoikasta osassa mainittujen "moraaliseikkojen" ja lopussa mainitun "liian pitkälle menemisen" kanssa. Miten luulette, että tämä ratkeaa?
    Ei mitenkään hyvin (YLLÄTYS!). Tähän en osaa sanoa mitään sen syvällisempää.

    5. Arvauksia "Darryllin" taustoista? En vielä lupaa, että niitä avataan tarinassa tämän enempää, mutta ehkäpä... ;)
    Aa, en keksi mitään järkevää tähän! XD Toi edellisen kommentoijan vastaus oli aika kultaa, naurahdin sille. Vaadimme kuvatodisteita strippaavasta Darryllistä! :Dd

    Ja toi linkin takana ollut kuva :DDDD Apua. Saatoin kikattaa sille eilen illalla sopimattoman kauan.... XD

    Uutta osaa odotellen!
    -hedgehog-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääh, säkään et toivo että noiden romanssi jatkuis :D: No, saa nähdä mitä päätän tehdä asian suhteen... Lucy kyllä satuttaa molempia, ehkä naikkonen pelkää liikaa valintojen tekemistä. Nimi ei ollut Hugh vaan Ray, mistä sä ton Hughin repäsit? :D

      Kyllä Adrianinkin tarkka ikä mainittiin tarinan alkupuolella, mutta noin muuten harvemmin tosiaan kerron hahmojen tarkkaa ikää. Tuohon kohtaukseen iän mainitseminen vaan tuntui sopivan luontevammin kuin "olen vanhempi kuin sinä" tms :)

      Mä lakkaan kuule nyt ottamasta kantaa tohon vitoskysymykseen ollenkaan :'D Kuvatodisteita ei ole tulossa eikä mitään muutakaan!

      Poista
  6. 1. Miten Lucyn ja Adrianin välinen romanssi jatkuu, vai jatkuuko lainkaan Lucyn vaadittua sen salassa pitämistä?
    Adrian ei vaikuttanut kovinkaan ilahtuneelta tästä asiasta ja ymmärtäähän sen kyllä. Uskon kuitenkin, että romanssi voisi ehkä jatkua. :D

    2. Mitä piditte Rosesta?
    Hän vaikutti todella mielenkiintoiselta henkilöltä, haluaisin ehdottomasti kuulla hänestä lisää!

    3. Rose mitä ilmeisimmin lupautui Markin ja Julian puolelle, mutta tosiasiassa pitää Darryllin ja Adrianin puolta. Tuleeko moinen kaksoiselämä koskaan ilmi?
    Uskon, että hän pystyy salaamaan sen ainakin jotenkin aluksi, mutta uskoisin kyllä, että jossain vaiheessa tämä salailu paljastuu ja sitten tapahtuu jotain kauheaa. :D

    4. Adrianilla alkaa olla pientä kriisinpoikasta osassa mainittujen "moraaliseikkojen" ja lopussa mainitun "liian pitkälle menemisen" kanssa. Miten luulette, että tämä ratkeaa?
    Veikkaisin että hän päätyy tappamaan jonkun hermoillessaan.

    5. Arvauksia "Darryllin" taustoista? En vielä lupaa, että niitä avataan tarinassa tämän enempää, mutta ehkäpä... ;)
    Nyt ei kyllä irtoa multa mitään ideoita. :D

    Tuo viimeinen kuva oli kyllä oikein piristävä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään olisi tosiaan ollut kauhean ilahtunut Lucyn sanottua noin :( Mutta saa nähdä, jatkuuko tämä.
      Rosesta kuullaan kyllä lisää!

      Vai että Adrian tappaisi jonkun hermoillessaan... liekö nuori mies niin hermoheikko? Ehkä? ;) En kerro.
      Kiva kun pidit viimeisestä kuvasta, onneksi kaikki ovat toistaiseksi pitäneet laivansa satamissa :D

      Poista
  7. Rose ♥ Aivan ihana :3

    Mulle nous vähän kysymyksiä tuosta viimeisestä kuvasta o.O Näyttää nimittäin ihan siltä, että Rosen kaulaa olisi viillelty ja se olisi mustelmilla? Huh, tehtiinköhän Roselle jotain ennenkuin se tuli tuonne... ja siksi se vahtoi paitaakin. Koska ei halua, että kukaan näkee sen runneltua kaulaa D:

    Tykkäsin osasta taas ihan sikana! ♥ Tää oli niin ihana taas ja mä vaan katoin tätä silleen ♥____♥ :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AAA joo nyt tajusin, siis Mark ja Julia olivat kuristaneet Rosea. Mä mietinkin et mihin toi "ystävät eivät kurista" viittaa.

      Poista
    2. Jup, Rosea on kuristettu (kesti muuten ikuisuus muokata tuo kuva järjellisen näköiseksi). Tarina tosin ei kerro oliko se vain Mark vai myös Julia, Markhan oli Rosen asunnolla yksin (ja itse ajattelin niin että Rosen paettua Mark löysi naisen ja päätti vähän kurmoottaa mokomaa).
      Ja kyllä, paita vaihtui poolopaitaan, mutta Darryllhan päätteli naisen muuttuneesta äänestä jotain ja meni kiskaisemaan paidankauluksen alas.

      Hyvä kun tykkäsit :)

      Poista

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit