8.8.2016

1: Kultahäkki



Aurinko heitti viimeisiä säteitään Anne Arborin ylle. Pimeys lankesi vähitellen idästä länteen, ensimmäiset tähdet välkehtivät jo taivaanrannassa lähes pilvettömän päivän päätteeksi. Varjojen aloittaessa hiljaisen tanssinsa niin kaduilla kuin lähiöissäkin illan viimeiset linnut suuntasivat kohti pesiään.



Niin, oli toki fiksua monen ihmisasukkaankin mielestä kiiruhtaa illalla kotiin. Ainakin syrjäseuduilta. Hylätyillä työmailla ja hiljaisilla kujilla kun liikkui öisin jos jonkinlaista kulkijaa… eivätkä niistä kulkijoista kaikki suinkaan olleet miellyttäviä tuttavuuksia. Toden totta, ei kukaan kunnian kansalainen tahtonut heihin törmätä, ei vapaaehtoisesti. Ellei sitten etsinyt hankaluuksia.



Mutta sivukujilla me emme nyt ole, emmekä työmaalla. Syrjäseuduilla kylläkin, syrjäisellä rannalla, jolla kaksi nuorta kulkijaa päättää iltaansa. Kädet ovat yhteen liitetyt, pidempi hahmo puristaa lyhyemmän kättä, ja jos olisi mitään syytä pelätä, olisi puristus ääneen lausumaton lupaus suojelusta.



Tämä tarina alkaa toisesta heistä. Hänestä, joka tietämättään kantaa mukanaan menneisyyttä, taakkaa, suoranaista kirousta. Hänestä, jota suojellakseen ympäristö teki kaikkensa.
   Mutta senhän me tiedämme, että kultainen häkkikin on vain vankila, josta mieli palaa ennen pitkää pois.

***



Äänettömyys.
   Meri oli lähes täysin tyyni. Laineet eivät liplattaneet, ainuttakaan venettä ei kulkenut. Läheinen tie oli tyhjä, autoton – ei ketään missään. Paitsi me kaksi ja hiljaisuus. Ja pimenevä ilta.
   ”Adrian…”
   Tiesin, mitä Lucy oli sanomassa. Avasin silmäni hitaasti sanomatta mitään. Kuin en olisi kuullutkaan, mitä hän sanoi.



Hänenkin silmänsä olivat auki, näin sen. Katse oli mietteliäs, ehkä hivenen murheellinen. Miksipä ei?
   ”Adrian, kello on jo paljon.”
   ”Ei sillä ole sinulle mitään merkitystä”, vastasin hiukan äreänä, ja Lucy huokaisi syvään.
   ”Sinulle on. Tiedät sen. Sinun pitäisi mennä…”



”… isoäitisi tappaa sinut, jollet ole edes suunnilleen ajoissa kotona.”
   Lucyn katse oli pyytävä. Väistin sitä. Hävetti. Seitsemäntoista, melkein kahdeksantoista… olin melkein aikuinen mies, ja silti kyse oli joka kerta minun elämäni rajoitteista, minun kotiintuloajoistani, siitä, miten minun oli kerta toisensa jälkeen petettävä lupaukseni Lucyn tapaamisesta, koska isoäiti oli keksinyt minulle muuta tekemistä. Teki sen varmasti tahallaan. Se ajatus ei ollut myöhäisteini-iän uhmaa, se oli fakta.



Polkupyörä kitisi ja natisi. Kovemmassa vauhdissa rungon sai hieman vapisemaankin. Toivon mukaan se kestäisi vielä ainakin tämän reissun, aikaa kun ei ollut liikaa hukattavaksi, ja pyörällä pääsi nopeammin kuin juosten. Toivoin, että edes hikeä valuvat kasvoni merkkinä kiirehtimisestä lepyttäisivät isoäitiä hieman.



Pyörä iskeytyi postilaatikkoa vasten rämähtäen ja jäi siihen nojaamaan. Juoksin kohti taloa ehtien hetken verran toivoa, ettei isoäiti ehkä olisi enää hereillä, mutta alakerran ikkunoista kajastava valo tuhosi viimeisenkin toivon siemenen. Hän selvästi odotti minua.



Ovi kolahti perässäni lukkoon. Varmistin vielä lukituksen kiskaisemalla ovea pari kertaa. Varotoimi, jonka ylivarovainen isoäitini halusi minun tekevän joka kerta – niin kuin nyt Anne Arborissa mitään rikollisia olisi sen enempää kuin missään muuallakaan.
   Ei tarvinnut etsiä katseellaan mitään. Näin hänet heti.
   ”Nuori mies, tiedätkö mitä kello on?”



Uurteiset kasvot olivat ilmeettömät. Äkäisyys ei ollut suoraan luettavissa niiltä, mutta tiesin kyllä, mitä mieltä isoäiti oli tällaisesta kotiintuloajasta. Koskematon tee pöydällä ei höyrynnyt. Minua oli taidettu toden teolla odottaa, suorastaan vahtia saapumistani.
   Kun en vastannut mitään, isoäiti jatkoi.
   ”Kello on kohta kymmenen”, hän napisi ja nyökäytti päätään muutaman kerran. ”Se tarkoittaa, että olet kohta kolme tuntia jäljessä kotiintuloajastasi.”



Käänsin hänelle selkäni. Ehdin jo ottaa ensimmäisen askelen kohti portaita, melkein laskea käteni kaiteelle, mutta arvata saattoi, etten minä näin helpolla tästä päässyt.
   ”Istumaan, Adrian”, isoäiti komensi. ”Istumaan, tai voit heittää hyvästit viikkorahoillesi.”



Isoäiti ei sanonut pitkään aikaan mitään, vaan antoi minun istuutua rauhassa aloilleni ja pysyä siinä kuin piinapenkissä. En katsonut vanhaan naiseen päinkään, vaikka hän yrittikin tavoitella katsettani. Ei huvittanut.
   ”Ymmärrätkö sinä, mikä ero on kello seitsemän ja kello kymmenen välillä?” isoäiti kysyi pisteliäästi. ”Jos et, niin sinua ei haitanne, jos kymmenen dollarin viikkorahasi lasketaan seitsemään dollariin?”
   Raivostutti. Kymmenen dollaria oli vähän. Seitsemän vielä vähemmän. Milloin viimeksi olin ostanut edes vaatteita itselleni?
   ”Minä en --”
   ”Ole hiljaa, poika”, isoäiti sihahti. ”Seitsemän dollaria tästedes.”



”Olet kohtuuton.”
   Katsoin viimein isoäitiin. Nainen kallisti päätään kohdatessaan katseeni ja työnsi teekuppiaan syrjemmälle.
   ”Kohtuuton?” isoäiti toisti. ”Kohtuutonta on minusta se, ettet sinä noudata yhdessä sovittuja sääntöjä.”
   ”Sinun yksin sopimiasi sääntöjä!” huudahdin, ja isoäitikin korotti nyt ääntään.
   ”Sinuna olisin kiitollinen, että pidän edes huolta sinusta – minulla ei olisi mitään velvollisuutta sitä tehdä!”



Nousin pöydästä ja paiskasin tuolin sivuun. Lapsellista ja holtitonta tai ei, minun raivoani ei joka tapauksessa pidätellyt nyt mikään.
   ”Olen sanonut sata kertaa, että muuttaisin heti pois, jos sinä --!”
   ”Mihin sinä luulet alaikäisenä pääseväsi?” isoäiti keskeytti tyynen rauhallisesti ja naurahti.
   ”Se, että sinä pidät minua täällä vastoin tahtoani, ei auta kauaa – olen pian täysi-ikäinen!”
   ”Täysi-ikäinen ja vailla koulutusta.”



Se osui ja upposi, kuten sata kertaa ennenkin. Isoäiti tiesi, mihin iskeä. Vaikenin, ja nainen käytti hiljaisuutta hyväkseen.
   ”Vailla koulutusta”, hän toisti. ”Vailla mitään meriittejä, minkä avulla saada töitä, jotta kykenisit elättämään itsesi. Olet toki vapaa muuttamaan heti, kun täytät kahdeksantoista ja olet kykenevä elämään omillasi. Siihen saakka olisin sinuna kiitollinen saamastani ilmaisesta yösijasta ja ruoasta.”
   Jälleen hetki hiljaisuutta. Sen päätteeksi vanha nainen nosti teekuppinsa ja otti ensisiemauksen jo jäähtyneestä juomasta.
   ”Ole hyvä ja mene nukkumaan, Adrian”, isoäiti komensi. ”On jo myöhä.”



Yläkerran sisäkatto oli tuettu suurin puuparruin. Entinen ullakko oli joskus kunnostettu minua varten, ja sekin oli asia, josta isoäiti jaksoi säännöllisesti muistuttaa. Mitään takeita siitä, että katto kuitenkaan kestäisi ilman tukipuita, ei ollut, joten parrut olivat saaneet jäädä myös minun huoneeseeni.



Istuin ikkunalaudalla ja katselin horisontissa erottuvia syrjäseutujen maatiloja, joita tämäkin talo tavallaan edusti. Pellot oli tosin aikoja sitten vuokrattu eteenpäin, jäljellä oli vain pieni kasvimaa pihalla. Vuokratuloilla me elimme, isoäidin eläke ei ollut kovin iso. Talo peltoineen oli joskus ostettu auto-onnettomuudessa kuolleiden vanhempieni jälkeensä jättämällä maallisella omaisuudella, pienellä perinnöllä, josta isoäiti oli ottanut huolehtiakseen minun ollessani vasta vuoden vanha. Isoäiti oli kai ajatellut, että lapsen olisi hyvä leikkiä maalla tai jotain sellaista.
   Olisi kai ollut, jos minulla olisi koskaan ollut vapautta leikkiä metsissä tai poistua tontin ulkopuolelle muutoin kuin koulua varten. Sen vapauden sain vasta myöhemmin – tiukkojen kotiintuloaikojen kera.



Niin, koulu.
   Isoäidin kanssa asuminen herätti kapinahenkeä, myönnetään. Sen kapinahengen myötä en ollut juuri menestynyt koulussa, ja jatko-opinnot olivat saaneet jäädä. Siitä virheestä kärsin nyt karvaasti. Asuisin täällä maailman tappiin tai ainakin isoäidin kuolemaan saakka. Työttömyys koetteli muutenkin Anne Arboria, eikä kouluttamattomalla nuorella miehellä ollut mitään saumaa saada töitä juuri nyt. Millä rahalla minä siis muka muuttaisin pois täältä? En millään.



Turhautuminen alkoi olla läsnä vuosien kuluessa yhä vahvemmin ja vahvemmin. Se muistutti olemassaolostaan joka ilta käydessäni nukkumaan. Kuinka kauan sitä turhautumista kestäisin, se jäisi nähtäväksi.

***



Vielä monen tunnin kuluttuakin vanhan naisen makuuhuoneessa oli valot. Nainen tuijotti ikkunasta ulos melkein läpitunkemattomaan yöhön, pyyhkäisi hiuksiaan, välillä silmäkulmaansa. Yksinäinen kyynel raivasi lopulta tiensä alas poskelle, mutta sen perään ei tullut uutta, ja märkä pisara oli yhdellä sipaisulla tiessään.



Kaikkensa hän oli yrittänyt, toden teolla kaikkensa suojellakseen sitä poikaa. Ehkä yrittänyt liikaakin, mutta mitä muuta hän olisi voinut tehdä? Katsoa vierestä, kun hyvä poika seurasi sukunsa jalanjälkiä? Sitä hän ei olisi kestänyt. Nyt vain näytti pahasti siltä, että huolenpidosta huolimatta Adrian eksyi juuri sille tielle, mille ei pitänyt eksyä.



Ala-arvoinen toisensa perään, niitä Adrian oli raahannut koulusta kotiin. F-kirjainten näkeminen kokeiden yläkulmissa oli muistuttanut naista veljestään. Ei hänellekään ollut hyvin käynyt, kai, viimeksi vanhus oli nähnyt nuoren miehen kymmeniä vuosia sitten etsintäkuulutuksissa. Vaikea uskoa, että siltä tieltä olisi ollut kunniallista paluuta.
   Eikä paluuta olisi Adrianillekaan, jos poikarukka astuisi jalallaankaan suohon.



Nainen olisi tehnyt mitä tahansa estääkseen sen, minkä pelkäsi tapahtuvan. Hän kaipasi neuvoja, apua, tukea. Yhden ihmisen hän tiesi, yhden henkilön, jolle voisi soittaa. Mutta Dwight ei olisi hereillä enää. Soitto olisi jätettävä huomiseen.
   Toivon mukaan Samantha saisi yönsä nukuttua edes kelvollisesti.



Kun talo hiljeni ja valot sammuivat, pihapuun alla varjon lailla seisova hahmo olisi erottunut pimeydessä paremmin, jos joku olisi katsonut ikkunasta juuri sillä hetkellä. Mutta kukaan ei katsonut.



Mies veti viimeiset henkoset savukkeestaan ennen tupakan tumppaamista maahan ja paikalta poistumista. Asukkaat olivat nukkumassa, niinpä ei ollut järkeä jäädä tänne. Ei häntä kiinnostanut heidän unensa, vaan vallan toiset asiat. Ja ne asiat kyllä selkiäisivät hänellekin tulevaisuudessa, kunhan hän jaksaisi varjostaa tarpeeksi kauan. Hän oli varma siitä.



Mies poistui paikalta hiljaa, yhtä huomaamatta kuin oli paikalle tullutkin. Virne kasvoillaan.

***

Irviksen kommentteja:

Avausosa on nyt vähän tavallista lyhkäisempi ihan vaan siitä syystä, että kun esitellään hahmoja, en halua sotkea liikaa äksöniä samaan paikkaan. :D Ja myös siksi, että mulla kestää vähän taas orientoitua tähän kirjoittamiseen, kun en ole sitä hetkeen tehnyt.

Tälleen lähdettiin liikkeelle! Jäikö kysyttävää? ;) Kysymyksiä teille, näihin ei ole pakko vastata:

1. Kuka on Dwight, josta vanha nainen puhui?
2. Huomasittehan, että naisen nimikin kerrottiin? Herättikö tämä mitään ajatuksia? ;D
3. Kuka on viimeisten kuvien mies ja mitä hänellä on mielessään?

25 kommenttia

  1. Ensimmäinen osa luettu ja nyt vain odotan uusia osia! Olen ehkä hieman pelottavankin innoissani tästä. :D

    1. Nyt on pakko sanoa, että ei mitään hajua.
    2. Heti kun näin tuon Adrianin isoäidin, hän näytti todella tutulta. Arvailinkin vähän että se on Samantha, on vieläkin jotenkin todella samannäköinen!
    3. Mulla heittää nyt ihan tyhjään, kun en yhtään tiedä tästäkään, kuka hän voisi olla. Yritin jotenkin tarkastella hänen kasvojaankin, olisiko niissä mitään tuttua. En siis tiedä. :D

    Toivottavasti tästä kommentista saa nyt edes jotain selvää, ettei tämä ole aivan liian sekava. Piti vielä tähän loppuun mainita, että Adrian on todella komea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen pelottavan innoissani, vauhtia ei vaan tunnu piisaavan siltikään :D Ehkä kanavoin energiani tulevien osien lavasteisiin.

      Hyvä, että Samantha oli samannäköinen, en nimittäin käyttänyt samaa hahmoa :D DLT:n vikat tallennukset on kyllä tallessa, mutten viitsinyt ladata niitä, kun olis kuitenkin saattanut puuttua ladattavia ja näin. Loin siis tämän uuden Samanthan CASissa.

      Poista
  2. Ihan varmasti hermostutti ensimmäisen osan kirjoittaminen, mutta hienosti sen olet toteuttanut! Riittävästi taustaa, riittävästi kertomatonta taustaa ja koukutuksia =D

    1. En kuollaksenikaan muista onko ketään nimellä Dwight mainittu joskus aiemmassa tarinassa. Olen äärimmäisen huono nimien kanssa.
    2. Jokseenkin, kun järkevästi ajattelee, olisi pitänyt osata laskea yhteen yksi plus yksi, mutta mulla oli tuloksena nolla. Koin äkkiä ahaa -elämyksen ja tunsin itseni harvinaisen typeräksi =D
    3. Viimeisten kuvien miehestä minulla ei ole harmainta aavistustakaan kuka hän edes voisi olla. Sanoisin, että hänessä voisi olla suvun näköä, mutta saatan olla täysin väärässä eikä se olisi ensimmäinen kerta =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se hermostuttaa joka kerta! Nyt ehkä vielä enemmän, kun tämä tarina näkyi olevan ihan suht odotettu :D

      Saattaa olla, että jotain on mainittu edellisessä tarinassa ;) Se ei sinänsä ole kuitenkaan merkityksellistä. Asiat paljastetaan ajallaan - lupasinhan, ettei tämän lukeminen vaadi aiemman DLT:n lukemista.

      Poista
  3. Anonyymi8/8/16 16:48

    Oli todella mielenkiintoinen alku o: Oli jotenkin mukavaa vaihtelua kun jo alkuun nähtiin Adrian tyttöystävä vaikka nyt epäilen hänen tulevan kuolemaan ja siitä alkaa Andrian rikollispolku siis kostamalla tyttöystävän kuoleman.

    1. Dwight kuulostaa hyvin etäisesti tutulta, mutta ei juuri muistikuvaa sen enempää. Ehkä hän oli joku pikkutekijä ekan DLT osien aikana. Eikun Ahaa kävin katsomassa ja muistin oikein! Dwight on Samathan aviomiehen etunimi ja ilmeisestä nämä kaksi eivät ole enää naimissa.
    2. En huomannut nimeä, mutta kasvot olivat tutut ja lopulta tajusin kuka kyseessä :D Sekä siitä sain ajatuksen Dwightin nimen tajuamiseen
    3. Hän näyttää aivan Jeremylle O.O Eihän se ole mahdollista! Hän kuoli ja näin ollen päättelen kyseessä olevan mies joka on sukua Jeremylle ehkä poikansa tai lapsenlapsi?

    Muuta en osaa sanoa, mutta mielenkiintoista että huhhuh. Tätä jää odottamaan :D

    T:R.H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa spekulointia heti alkuun!! <3 :D Awws, sait kyllä nyt niin hyvän kestohymyn huulille etten ehkä kestä :D

      Jeps, Dwight oli tosiaan Samanthan aviomiehen etunimi ;)

      Huomasin itsekin "pientä" yhdennäköisyyttä Jeremyyn tuossa viimeisessä miehessä, tai hetkinen, mieshän on kuin ilmetty Jeremy :D Mutta sen verran sanon, että hän ei ole Jeremy eikä kukaan Jeremyn sukulainen. Tarkoitus ei ole varsinaisesti tunnistaa miestä, enemmänkin tuo "kuka hän on" viittaa siihen, millainen tyyppi on kyseessä. :P

      Poista
  4. Pitäisiköhän ajatella tämän olevan DLT:n jatko-osa vai jatko-osan jatko-osa, sillä tavallaan tämän voisi ajatella olevan jatkoa Homelandille, sillä tämä sijoittuu viitisenkymmentä vuotta sen jälkeen, mutta toisaalta uusi päähenkilö on Samanthan lapsenlapi, kun taas Homeland kertoi Williamista.

    1. Ei mitään tietoa.
    2. Nope, en tajunnut naisen nimen olevan Samantha enkä myöskään naama soittanut kelloja. Toisaalta jos pitäisi päätellä, niin jos tarina sijoittuu nykyhetkeen niin isovanhemman olisi täytynyt syntyä 40-50 -luvun välillä ja vanhemman n. 70-luvulla, jotta Adrianin n.vuonna 1998-1999 syntymävuosi kävisi järkeen. Williamin ja Samanthan taas on täytynyt syntyä vuonna 43-45 (William oli 19-20 Homelandin aikaan ja se sijoittui muistaakseni vuoteen 1964.) Mahdolliset isovanhemmat ovat siis William ja joku nainen, tai Samantha ja joku mies. Kyseessä on isoäiti joten sen täytyy olla joko Samantha tai Williamin vaimo. Adrianin sukunimi on kuitenkin De Luca ja William vaihtoi nimensä yhdysvaltoihin tultuaan takaisin, joten Adrian ei voi enää olla Williamin lapsenlapsi, joten Samantha jää ainoaksi vaihtoehdoksi.
    3.Näyttää ihan Jeremyltä, mutta jos nyt et päättänyt yhdistää De Lucan sukua ja scifiä, niin kyseessä ei taida olla sama heppu. :D Ja todennäköisesti ei mitään mitään hyvää mielessään hänellä.

    Ja ai niin, käykö linkinvaihto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelisin ennemmin tän olevan vain DLT:n jatko-osa, koska Homelandilla ei ole mitään tekoa tämän kanssa. Sama konsepti sen sijaan on kuin aikanaan DLT:llä.

      Jeps, järkeilin itsekin tarinan vähäisiä suunnitelmia tehdessäni näin: Homeland sijoittui vuoteen 1964, jolloin William oli "lähes yhdeksäntoista" tarinan mukaan, eli W ja Samantha olisivat syntyneet v. 1946 ja siitä sitten laskin ikiä eteenpäin. Asioita tietty kovasti mutkisti pysähtynyt 60-luku DLT:ssä, mikä tarkoitti, että W ja S olisivat sekä syntyneet että olleet vajaa parikymppisiä 60-luvulla, mutta en antanut sen häiritä :D
      Hyvä pointti tuo että William vaihtoi nimensä, itsehän en sitä edes muistanut (Y) No, väliäkö tuolla, Williamin lapsenlapsesta siis ei kuitenkaan ole kyse.

      Ja ei ole Jeremy, kuten aiemmin sanottu :D

      Linkinvaihto sopii! Linkitän pian.

      Poista
  5. Olen taas todella tyhmä enkä aio vastata kysymyksiin. :D
    Mutta Samantha! Kun mä bongasin sen nimen tosta tekstistä, niin menin heti tutkimaan DLT:eetä. Ihanaa että teet "jatko-osan" DLT:eehen. <3

    Hyvä aloitus tarinalle. :)

    -Lukija-
    (käviskö muuten linkinvaihto blogin kanssa?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et sä tyhmä ole, kysymyksiinhän ei ollut pakko vastata ;)
      Samantha, ruining people's lives since the 60's :D

      Linkinvaihto sopii!

      Poista
  6. Oujee, DLT is back! c: Ihanaaaaaaaaa.. <33

    Adrian on kunnon komistus.. ♥.♥ Mistä tuollaisia voi tilata? (eikunsiismitä)

    1. Mitään hajua o.o
    2. Samantha! En tiedä, onko se ilon asia vai ei.. :D En hirveesti siitä DLT:ssä tykänny, mutta ihan kiva nähdä vanhoja hahmoja pitkästä aikaa! :3
    3. Näyttää vähän Jeremyltä. :D:D Joku toinenkin tais sanoa jotain samantapasta? Uskon, että kyseessä on jonkun DLT:n hahmon lapsenlapsi tai jotain.. :DD Ihan vaan luulen näin.

    Kuvat oli tavalliseen tapaansa aivan mahtavia, samoin teksti oli sujuvaa luettavaa! c: Minäkin tahdon olla yhtä taitava. ;_;

    Kävisikö linkinvaihto tarinani kanssa? http://nowaytoreturnsims.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. DLT is finally back! Jotenkin en koskaan ajatellut tekeväni tätä, mut noh, näin tässä sit kävi :D
      Komistuksia voi tilata Irviksen koneelta! Eiku...

      Samanthasta ei kyllä varmaan kukaan tykkää vieläkään. :D Ja Jeremylle viimeinen herra ei ole tosiaan mitään sukua.

      Linkinvaihto käy!

      Poista
  7. hedgehog9/8/16 15:50

    OOÄMGEE! :DDDD
    Ennen ku vastaan kysymyksiin niin pakko kiljua. SAMANTHA!! OH MY GAWD! Jotenkin arvasin sen heti että se on just SE Samantha :D

    Mut joo, ne kysymykset.

    1. Ei mitään hajua. :"D Joku Samanthan ystävä/tuttu.
    2. No ei herättänyt muita ajatuksia kuin sen että Samantha is back :D Toivottavasti se ei kuole mitenkään epäilyttävästi...tai siis että jos Wil-EIKUN ADRIAN sotkeutuu johonkin rikolliseen niin sit sitä alettais kiristää ja sit Samantha kuolis tai jotain...mähän keksin tässä jo omia juonenkäänteitä XD
    3. Viimeisen kuvan mies näyttää kyllä Jeremyn kaksoselta ;D (Vaikkei sille sukua olekaan)
    Mut kai sekin johonkin rikollistoimintaan on sotkeutunut! Tai no, kukapa ei olisi. DLT:ssä. :DDD

    -hedgehog-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaha, ihana kommentti :D Voin kuvitella sut kiljumassa siellä!
      Ja tuo "Wil- EIKUN ADRIAN" :D Kerrankin on muuten niin, että _mulla ei ole mitään vaikeuksia sopeutua uuteen nimeen! Aikanaan DLT:n kanssa meinasin nimittää Victoria useamman kerran Vincentiksi ja Williamia Victoriksi.

      Mua toden teolla nyt häiritsee tuo yhdennäköisyys Jeremyn kanssa. Ja tosiaan, kukapa ei olisi rikollinen - DLT:ssä. ;)

      Poista
  8. 1.Dwight on Samanthan ex(?)-mies.
    2.Ei herättänyt erityisempää mielipidettä. En oo koskaan oikeen tykännyt siitä mutta ei se nyt ärsyttäväkään oo, aika neutraali hahmo.
    3.Mä eka ajattelin että tuo on Stevensonien jälkeläisiä *miettii hetken, minkä nimisiä Jeremyn lapset oli*, ehkä Seanin tai Jeffin lapsenlapsi. Mutta kun ei ole, niin en tiedä. Ehkä hän tahtoo ryöstää Samanthan ja Adrianin kodin tai houkutella Adrianin rikollisiin puuhiin.

    Sopiiko muuten linkinvaihto (alwaysintherainsims.blogspot.fi)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, Dwight ja Samantha olivat aikanaan naimisissa!
      Mä opin inhoamaan Samanthaa kyllä aiemman DLT:n aikana, sehän petti veljensä toteuttaakseen omia unelmiaan :D Olen melkein hämmentynyt, että joku EI inhoa sitä!

      Sinäkin mietit että Stevensonien jälkeläisiä! :D:D Johan olisi, jos kaikki DLT:n aikaisten hahmojen sukulaiset olisivat yhtäkkiä muuttaneet Anne Arboriin... Tosin mut tuntien ei ollenkaan mahdoton ajatus :P

      Linkinvaihto käy! Lisään pian.

      Poista
  9. Ää, Adrian on komein koko De Lucan suvussa olleista miehistä. <33
    Oon ihan älyttömän innoissani, että saa taas lukea tästä suvusta!
    Adrian on siis Samanthan lapsenlapsi eikä Williamin? Mitähän pojan vanhemmille on käynyt? Viimeisen kuvan mies voisi olla joku Jeremyn jälkeläisistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adrianin ulkonäöstä oon oppinut tykkäämään itsekin! Aluksi en tykännyt. Kiva kuulla, että säkin innostuit!
      Adrian on tosiaan Samanthan lapsenlapsi. Osassa mainittiinkin, että Adrianin vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa... ;)

      Ei ole Jeremyn jälkeläinen hän. :)

      Poista
  10. Luksut on selkä! Jee! Adrukka-rukkaa, Sampun ois ehkä kannattanut keskittyä lempeään ohjaukseen eikä tiukkuuteen:p Hmmmmmm, odotan innollla, kuka saa ensimmäisenä turpiinsa:3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luksut on kipeä, kremppainen selkä! Eiku mitä :D
      Joo, tuo kapinahengen nostatus ei oo kauheen hyväksi ajatellen sitä, ettei halua pojasta tulevan rikollista :D

      Poista
  11. 1. ._.

    2. Samantha rakas, ei Wiltsulle nyt NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN huonosti käynyt krhmn... Susieltako vaikutteita hän lienee saanut :D Pojasta tulee kohta rikollinen ihan vaan liian alhaisen viikkorahan vuoksi :P

    3. Ei ainakaan kukaan hyvä tyyppi joka haluaa ohjata Adrianin kunnollisia opintoja ja uraa kohti stipendin avustuksella TUPAKKA SEN KERTOO

    Olisi kauheen jännääää jos Lucy olisi Wiltsun lapsosenlapsonen :D Okei et sinä Irvis mitään sellaista tekisi. Hän on muuten suloinen tyttönen. Adriankin on komea, vaikkei ihan vedä vertoja Victorille ja Vincentille :P Wiltsu päihitetään kumminkin 100-0

    Laadullisesti osahan oli kultaa, luv it. Teksti oli sujuvaa, kuvat olivat KAUNIITA (irvis yleensä sinä vaan järkytät meidän herkkiä sielujamme mitä on tapahtunut), pidin erityisesti tuosta Lucyn ja Adrianin yhteisestä hetkestä.
    "Mutta senhän me tiedämme, että kultainen häkkikin on vain vankila, josta mieli palaa ennen pitkää pois."
    Pidän tästä virkkeestä kovin paljon. Se on vain niin täydellinen. (kyllä tämäkin tieto piti jakaa kaikkien kanssa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ._.

      Wiltsullehan kävi loppujen lopuksi aika hyvin! Mutta sitähän Samantha ei tiedä. Tuskin tietää ees koko seikkailusta Kuuban armeijassa. :D Susielta on tosiaan varmasti vaikutteita tullut! Tyttö on ihan äitinsä oloinen.
      Liian alhainen viikkoraha on kyllä omiaan ajamaan rikoksen poluille :''''D

      Nauroin tuolle kolmoskohdalle. Ihana sinä<3 vai että stipendi, mutta ei sittenkään koska TUPAKKA :'D

      ... Mut tuntien tuo, että Lucy olisi Williamin lapsenlapsi, paljastuisi vasta sitten kun Adrian ja Lucy olisi jo tehneet lapsia. Eiku mitä :D:D Anteeksi.

      Kyllä mä kohta järkytän teitä! Verta on tiedossa piakkoin <3

      Poista
  12. 1. Kuka on Dwight, josta vanha nainen puhui?
    Joku vanha tuttava ehkäpä. En osaa sanoa sen tarkemmin. :D

    2. Huomasittehan, että naisen nimikin kerrottiin? Herättikö tämä mitään ajatuksia? ;D
    Olin iloinen, että jotain vanhoja hahmoja on jäljellä tarinassa!

    3. Kuka on viimeisten kuvien mies ja mitä hänellä on mielessään?
    Joku paha mies. En tiedä. :D

    Ja sitten muuta lätinää:

    Kuvat oli tosi kauniita, tekstikin oli oikein hyvää! Samanthasta pidin, Lucysta en ainakaan vielä saanut sen suurempaa mielikuvaa. Adrian vaikuttaa ihan kelpo De Lucalta, vaikka tuskin kukaan voittaa Victorin paikkaa sydämessäni! ♥

    Kommentti ei välttämättä loista järkevyydessään, olen lukenut yo kokeisiin liikaa ja pää on pöhnäinen. D:

    Nyt keittämään pastaa, pian seuraavan osan kimppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dwight on tosiaan vanha tuttava, ensi osa sen kertoo! ;) Vanhoja hahmoja tuskin Samanthan lisäksi nähdään.

      Tän osan kuvista mäkin jokseenkin tykkäsin, ja kiva, että säkin pidit! En kyllä ymmärrä miten joku voi tykätä Samanthasta :'D Lucya ei paljolti osassa nähtykään.

      Toivottavasti oli hyvää pastaa!

      Poista
  13. Pakko kommentoida, vaikka kröh... edellistä en vissiin kommentoinu kun muutaman kerran ja Homelandiinkaan en jostaki syystä kommentoinu. Hm.

    1. Kuka on Dwight, josta vanha nainen puhui?
    - Samanthan mies, jonka kanssa se meni naimisiin DLT:ssä. Kumpikin oli sillon poliiseja :D

    2. Huomasittehan, että naisen nimikin kerrottiin? Herättikö tämä mitään ajatuksia? ;D
    - Haha, Williamin sisko! Samaa näköä tosiaan, en ekaks ajatellu että ois sama nainen, mutta tosiaan se on.

    3. Kuka on viimeisten kuvien mies ja mitä hänellä on mielessään?
    - Kuten muutkin, sanoisin että Stevensonin, mutta ei se vaan voi. Kuiteski paljastuu, että on Jeremyn serkun kummin kaima :D

    VastaaPoista

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit