10.8.2016

2: Salakuuntelija



Isoäidin kylpyhuone oli melkein ahdistava silmille hyökkäävine, räikeän keltaisine ja sinisine laattoineen ja lattianrajasta ajoittain esiin mönkivine sokeritoukkineen. Vanhassa talossa oli omat inhottavuutensa, mutta niihin tottui ajallaan.



Olin jo pukeissa, vaikka kello oli vähän. Isoäiti ei suvainnut myöhään nukkumista – ”lorvimista”, kuten hän sitä yksinkertaisesti nimitti – sillä hänen nuoruudessaan ihmiset kuulemma nousivat ajoissa ylös. Jalkeilla piti olla joka aamu viimeistään kuudelta. Joka ainut aamu.



Isoäiti oli tapansa mukaan syönyt jo ja nautti juuri aamukahviaan minun syödessäni aamiaista. Pitkään aikaan emme puhuneet toisillemme mitään. Ei ollut mitään sanottavaa. Ei, ennen kuin isoäiti päätti rikkoa hiljaisuuden.
   ”Kasvimaalla on rikkaruohoja”, hän totesi. ”Voisit kitkeä ne.”
   En vastannut mitään. Myönsin sen itsekin, että oli kai vähintään reilua osallistua kotitöihin kiitokseksi yösijasta ja ruoasta, vaikkei rikkaruohojen kitkeminen nyt sitä kaikkein keveintä puuhaa ollutkaan.



Kasvimaan näkeminen aamuvarhaisella ei lämmittänyt mieltä yhtään. Rikkaruohot rehottivat melkein joka kasvin alla. Tässä menisi tunteja. No, ei kai auttanut kuin ryhtyä toimeen.



Kasvien hoitaminen ei ollut koskaan ollut minun juttuni, vaikka isoäidin vanhuudenvaivojen takia se olinkin enimmäkseen minä, joka hoiti puutarhaa. Tai ehkä juuri siitä syystä. Hien valuessa otsallani ja mullan mustatessa kynsinauhat etenin istutukselta toiselle, kunnes kuulin ääntä takaani.
   ”Huomenta!”



Salaattipenkki sai jäädä tunnistaessani äänen. Käänsin katseeni Lucyyn, joka nojasi aitaan lähelläni.
   ”Huomenta”, vastasin ja pyyhkäisin suuremmat hikihelmet kasvoiltani hihaani. ”Eikö sinun pitäisi olla koulussa?” Toisin kuin minä, tyttöystäväni oli päätynyt jatko-opintojen pariin.
   ”Alkaa vasta kahden tunnin kuluttua”, Lucy sanoi ja hymyili. ”En saanut unta, joten tulin tänne. Ja halusin kysyä, onko sinulla menoa illalla?”



Näpertelin ajatuksissani multaa maassa ja katsoin hetken jonnekin Lucyn ohi. En totta puhuen uskonut, että isoäiti päästäisi minua tänään mihinkään, ei eilisen jälkeen. Sen myöntäminen olisi kuitenkin ollut alentavaa, noloakin. Siksi tein päätökseni syvään huokaisten.
   ”Voin kysyä häneltä”, mutisin ja pyyhkäisin vähän multia käsistäni. Mutta en odottaisi liikoja, lisäsin mielessäni.



Isoäiti ei ollut enää keittiössä. Oletin hänen menneen makuuhuoneeseensa. Yläkertaan hän meni vain harvoin, eikä alakerrassa ollut muita huoneita kylpyhuonetta lukuunottamatta.



Isoäidin huoneen ovella ehdin jo kohottaa hieman kättäni koputtaakseni, kun kuulin puhetta huoneesta. Hetkeksi kulmani kurtistuivat, kenen kanssa vanhus oikein puhui? Kun puhe ei saanut kuuluvaa vastausta, tajusin kyseen olevan puhelusta. Olin jo kääntymäisilläni pois, kun kuulin nimeni lausuttavan.
   ”… kyse on Adrianista, Dwight, sinun lapsenlapsestasi!”



Salakuuntelu ei varsinaisesti ollut toimintaa, jota isoäiti olisi arvostanut. Totta puhuen kiinnijääminen olisi luultavasti tiennyt viikkorahojen jäädyttämistä kokonaan. Mutta oman nimen kuuleminen ja jokin keskustelun sävyssä sai minut janoamaan lisätietoja, eikä sitä janoa vähentänyt myöskään se, etten tuntenut ketään Dwightia – etten ollut koskaan tavannut isoisääni.
   ”Minä tiedän, ettet sinä tahdo olla meidän lapsemme tai hänen jälkeläistensä kanssa missään tekemisissä”, isoäiti kuului puuskahtavan. ”Mutta minä tarvitsen apua, Dwight, eikä ole ketään muuta, kenen puoleen kääntyä… ymmärrät varmasti, onhan sinullakin lapsia, ja eikö yksi lapsenlapsistasi ole juuri Adrianin ikäinen?”
   Hetken tauko. Ehdin jo melkein menettää mielenkiintoni keskusteluun, kun se jatkui ja kiinnitti huomioni itseensä entistä tiukemmin.



”Adrianin vanhemmat… en halua, että pojasta tulee samanlainen. Se on kuin kirous, Dwight. Ja jos en pysäytä sitä, poika seuraa vanhempiensa jalanjälkiä, minun sukuni jalanjälkiä…”
   Taas taukoa, jonka aikana Dwight ilmeisesti puhui. Sitten puhelun päätöksestä kertovat sanat.
   ”Riverdalen puisto sopii oikein hyvin. Kuudelta illalla? Hyvä… kiitos, Dwight. Kuulemiin.”



Puhelun selkeästi päätyttyä harkitsin hetken juoksevani, mutta isoäiti olisi saattanut kuulla askeleeni, joten kävelin tyynen rauhallisesti pois paikalta toivoen, ettei isoäiti avaisi ovea heti. Mielessäni kierteli kysymysten ristituli. Ehdottomasti minua olisi kiinnostanut tavata mies, jota isoäiti oli nimittänyt lapsensa isäksi, mutta eniten minua kiinnostivat isoäidin puheet minun vanhemmistani, suvustani… jalanjäljistä, ”kirouksesta”, joksi isoäiti sitä oli nimittänyt. Tiesin hyvin vähän vanhemmistani, en tiennyt edes heidän ammattejaan. Mistä oikein oli kyse?



Päästyäni ulos huomasin Lucyn siirtyneen kuistille odottamaan minua. Istuin hänen viereensä ja pyyhkäisin hiuksiani hajamielisenä. Hiljaisuus oli odottava.
   ”No?” Lucy kysyi viimein, ja minulla kesti hetken tajuta, mitä hän oikein halusi. Niin, oli pitänyt kysyä isoäidiltä, olisinko illalla vapaa. En ollut kysynyt. Illaksi oli kuitenkin järjestynyt vallan muuta tekemistä.
   ”Ei tänään”, murahdin Lucylle hiljaa. ”Kiireitä.”
   Lucy huokaisi ja pudisti päätään itsekseen. Kaipa hän luuli, että isoäiti oli kieltänyt minua lähtemästä. En vaivautunut oikaisemaan sitä käsitystä, eihän sillä ollut mitään merkitystä. En aikonut kuitenkaan kertoa Lucylle, mitä kiireitä minulla oli. En ainakaan vielä.



Olihan täysin mahdollista, että olin hakoteillä. Että mitään suurempaa salaisuutta vanhempieni taustoista ei ollut olemassakaan.
   Jotenkin minusta ei vain tuntunut siltä.

***



Isoäiti lähti tapaamiseen ajoissa. Sehän sopi minun suunnitelmiini paremmin kuin hyvin, sillä isoäiti otti taksin, eikä minulla olisi ollut toivoakaan kiriä taksia pyörällä kiinni, jos isoäiti olisi lähtenyt autolla vasta vähän ennen sovittua tapaamisaikaa. Annoin isoäidin poistua tontilta rauhassa tekemättä elettäkään hänen suuntaansa. Antoi hänen luulla, että jäin kotiin ripustamaan pyykkejä.



Heti, kun taksi oli sopivan välimatkan päässä, ryntäsin hakemaan polkupyörän ja ryhdyin polkemaan kovaa vauhtia. Vaikka isoäiti oli ajoissa, niin oli toki mahdollista, että Dwight olisi myös. Ei siis ollut aikaa hukattavaksi.



Hiki virtasi kasvoillani, pyörä natisi liitoksissaan. Koulun ohi polkiessani vilkaisin seinäkelloa; vasta kahtakymmentä vaille, ja olisin pian perillä. Toivon mukaan Dwightkin olisi vasta tulossa paikalle.



Puistoon tullessani näin isoäidin istumassa alueen keskellä penkillä selvästi odottavan näköisenä. En mennyt lähemmäs, enhän halunnut jäädä kiinni. Sen sijaan pujahdin läheisen puskan taakse kuunnellakseni tulevaa keskustelua.



Puskissa hiippaillen pääsi aika lähelle. Löysin hyvän paikan aivan isoäitini takaa. Kuulisin keskustelun tänne varmasti, mutta minua tuskin huomattaisi. Kurotin taivuttamaan hieman pusikon oksia tieltäni, jotta näkisin paremmin.



”Iltaa, Samantha.”
   Vanhalla ukolla oli kävelykeppi mukanaan, ja siihen tukeutuen hän nilkutti eteenpäin kohti isoäitiäni. Natiseva puheääni sai isoäidin kohottamaan katseensa ja nousemaan ylös.
   ”Dwight.”
   Isoäiti hoiti tervehdyksen nyökkäämällä epäröiden.



Dwight näytti hymyilevän arasti. Hänen äänensä oli kuitenkin neutraali, ei ilon häivääkään, joskaan ei minkään muunkaan tunteen.
   ”Halusit puhua pojanpojastasi.”
   Isoäiti oli hetken hiljaa.
   ”Niin”, hän lopulta sanoi mietteliäänä. ”En oikeastaan tiedä, mitä tarvitsen. Apua, tietenkin, mutta en tiedä, miten minua ja sitä poikaa voi auttaa…” isoäidin ääni hiljeni, kävi lähellä särkymistä ja vaikeni sitten kokonaan.
   ”Me emme ole enää yhdessä, Samantha”, Dwight sanoi tiukasti. ”Erosimme jo ennen Josephin syntymää. Vaihdoit nimesikin takaisin de Lucaksi. Erosit työstäsi halutessasi eroon minusta. Ymmärrät siis varmasti, että sekä haluni että mahdollisuuteni auttaa ovat rajalliset, varsinkin, kun minulla on omakin perhe.”



Jos olisin ollut vielä vähän lähempänä, olisin varmasti nähnyt isoäidin silmien kostuvan. Nainen puhui niin hiljaa, että sain pinnistellä kuullakseni sanat kunnolla.
   ”En halua, että hänelle käy, kuten pojallemme ja hänen vaimolleen”, isoäiti sanoi. ”En halua hänen luopuvan kunniastaan, eksyvän rikollisille teille, kuolevan niin nuorena… olkoonkin, että se olin lopulta minä, joka tappoi Josephin ja Alicen…”
   Nyyhkäisy katkaisi lauseen kesken.



Kylmänväristys kävi kehoni läpi. Kourallinen jäätä tuntui putoavan vatsani pohjalle. Joseph oli isäni nimi, Alice taas äitini… mitä isoäiti oikein houraili heidän tappamisestaan?! Eihän se ollut mahdollista, ei vain voinut olla, isoäitini ei ollut murhaaja ja vanhempani kuolivat auto-onnettomuudessa ja ja ja… ja jossain taustalla ajatus siitä, että vanhempani olivat olleet rikollisia, huomautti olemassaolostaan.
   ”Noh, noh, Samantha”, Dwight kuului lohduttavan nyt pehmeämmällä äänellä yhtä hiljaa kuin isoäitikin. ”Me sovimme, että se oli onnettomuus, muistatko? Sovimme, ettemme enää koskaan puhu asiasta, ja minä autan sinua säilyttämään salaisuuden. Et halua jäädä kiinni, Samantha, enkä halua minäkään. Usko minua; se oli onnettomuus.”
   ”Kyse oli vain perheen kunniasta, Dwight… vain sen vuoksi…” isoäiti nyyhki, ja samalla hetkellä koko kuvio alkoi seljetä päässäni.



Perheen kunnia.
   Isoäiti oli aina puhunut siitä. Miten aina tuli olla kunniaksi suvulle. Miten minun olisi pitänyt tuntea vastuuni suvun nuorimmaisena ja kantaa korteni kekoon. Miten minä en jättämällä opinnot sikseen koskaan lunastaisi niitä odotuksia, joita isoäiti oli minuun kohdistanut. Kunnia oli isoäidille tärkeintä. Kunnia, jota rikolliset vanhempani eivät olleet saaneet… kunnia, jota jahdatessaan isoäiti oli tappanut heidät.
   Mitä helvettiä?!



Isoäiti oli sekaisin. Minäkin olin sekaisin. En kyennyt ajattelemaan kunnolla perääntyessäni kompastellen kauemmas.
   Edelleen jatkuva keskustelu puuroutui päässäni. En halunnut uskoa tätä todeksi. Olisi lähdettävä, poistuttava paikalta ennen kuin isoäidin sanat saisivat minut tekemään jotain typerää.



Tarvitsin nyt hetken rauhoittuakseni.

***



Enää ei ollut väliä sillä, miten typerältä oli tuntunut seurata sitä vanhaa akkaa päivästä toiseen, viikosta toiseen. Enää ei ollut väliä sillä, miten monta kertaa Mark oli hokenut hänelle, että pitäisi tarttua toimeen ja uhata eukkoa aseella, jos vanhus ei muuten laulaisi. Sillä nyt oltiin oikealla tiellä, varsin oikealla.



Gary piti heitä tiiviisti silmällä. Odotti, että päästäisiin Joseph ja Alice de Lucan kuolemasta itse asiaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta sinänsä, että akka väitti itse tappaneensa poikansa ja miniänsä. Mutta ei se Garya kiinnostanut. Häntä kiinnosti ennemminkin…
   Nyt. Ukko puhui.
   ”Kysyn sinulta nyt viimeisen kerran, Samantha… oletko aivan varma, ettet tiedä, minne Alicen ja Josephin ryöstösaalis piilotettiin?”
   Ollapa nauhuri. Gary haluaisi nähdä veljensä ilmeen sillä hetkellä, kun Mark kuulisi eukon tunnustavan ihan itse. Ilman pyssyjen edesauttavaa vaikutusta.



Pitkä hiljaisuus. Gary ehti jo toivoa, ja hän toivoi paljon.
   Mutta ei.
   ”En tiedä, Dwight. Olen sanonut sen sata kertaa.”
   Hyväksi ihmistuntijaksi häntä kehuttiin, Garya siis. Hän osasi lukea toisten eleitä ja ilmeitä, näki, milloin valehdeltiin. Ja hän oli varma, että eukko valehteli.



Viis siitä, vaikka Mark vetäisikin pitemmän korren. Gary taipuisi veljelleen, tämän kerran.
   Tekstiviestiin kirjoitettiin vain kaksi sanaa. ”Akka tietää.” Siitä Mark tajuaisi, että olisi aika ryhtyä toimeen.

***

Irviksen kommentteja:

Melko lyhyellä osalla jatketaan. Mulla on tosiaan hirveä into kirjoittaa, mutta tarvitsen nyt "palautumisaikaa" epäonnistumisen jälkeen ja siksi kestää vähän aikaa päästä tähän mukaan taas. :)
Seuraavan osan teossa voi vierähtää tovi, koska mun täytyy luoda kasa uusia hahmoja viimeistään osaa 4 varten ja rakentaa yksi talo, jonka rakentamista oon yrittänyt jo kolmesti. En ole ikinä tyytyväinen :'D

Vähän häiritsee itseä tän alun lievä, mutta olemassaoleva yhtäläisyys DLT:n kolmannen sukupolven alkuun ([semi]kurjat kotiolot -> päähenkilö saa vahingossa tietää, ettei asiat olleetkaan niin kuin on väitetty), mutta yritän armahtaa itseni, koska yhtäläisyydet on kuitenkin tosi lieviä ja lisäksi niistä päästään eroon ensi osassa.

Ei kysymyksiä tällä kertaa. ;) Kommentit ovat silti arvostettuja.

20 kommenttia

  1. Voi Adru, kasvimaan perkaaminen on inhaa hommaa! Ei kun siis, melkoisia uutisia pojalle. Eikä Sampullakaan ihan puhtaat jauhot tunnu olevan pussissa. Liekö Dwightillä mitään ideaa, miten Adrun voisi pelastaa... Tuskin mitään kovin toimivaa ainakaan:D Arvostan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvimaa oli toki tämän osan huomionarvoisin kohta ;D Samantha, Samantha... mitähän naikkonen onkaan mennyt tekemään? O:)

      Poista
  2. Pahoittelen jo etukäteen sekavasta kommentista; mulla on kaamea olo.

    Käy sääliksi Adriania. Ihan vaan, että pitää joka päivä herätä aamukuudelta. MITEN POIKAPARKA ON EDES HENGISSÄ?? D: Ja MITÄ IHMETTÄ SAMANTHA?! Koko suku on ilmeisesti altis ihmisten tappamiselle, oli kuinka "kunniakas" tai ei.. Mutta.. MITÄ!?

    apua, pitää kohta lopettaa sun tarinoiden lukeminen ku selvästi mun itsetunto kärsii. xD OOT NIIN HYVÄ!!!!111!!

    eimulmuuta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaamea olo? Flunssan vai tarinan takia :'D Okei, anteeksi.

      Aamukuudelta herääminen </3 Noh, se on ihanaa silloin, jos töiden takia pitää muuten herätä viideltä. Ei muuten. :D
      Samantha on selvästi ottanut vaikutteita veljestään...

      Äää, ei passaa itsetunnon kärsiä! Mä en muutenkaan koe nyt, että tää osa ois erityisemmin napannut. :D

      Poista
  3. Mä luin ekan osan eilen, mutta olin niin jännittyneenä odottamassa koulun alkua etten osannut kommentoida mitään. Tänään sitten junassa ajattelin kommentoida tabletillani ekaan osaan, mutta junamatka menikin siinä kun luin tän kakkososan :D

    Nää kaks ekaa osaa on ihan miekllettömän mielenkiintoisia!! :O Samantha... vautsi, se on päässyt tähän tarinaan!! :D William olis varmaan kiva nähdä vanhuksena, se varmaan olisi semmoinen kovispappa nahkarotsissa ja rokkitukalla :DD (Viittaan siis chatboksissa sanottuihin asioihin). Tuli mieleen, kun oltiin banssun kanssa Särkänniemessä, niin siellä Särkänniemen vieressä olevassa Ankkuri-kahvilapitseriassa oli veteraanipappamotoristien kokoontuminen tms :DDD Sitten me katsottiin sinne kuistille ja siellä oli semmoisia 70-80v vanhoja pappoja XD

    Mä tykkään ihan hirveästi Adrianin ulkonäöstä :D Niinkuin tykkäsin Andrew'nkin ulkonäöstä. Sä oot kehittynyt ihan kaameasti simien teossa, huomaan vaan. Ei sillä, että sun aikaisemmat simit olisivat olleet jotain anusnaamoja mutta niiden ulkonäkö ei silleen oo miellyttäny mua, että olisin ollu et "oi, nami sim!" :D On ne aina ollut kivannäköisiä mutta nyt sun kaikki miessimit on muuttuneet herkkupeppu-naminaamoiksi ♥.♥

    Ei mulla kai kauheesti muuta. Odotan uutta osaa! Ja ihan näin vink vink; mä täällä valmistelen uutta oneshottia eikä se edes ole "sinä itse olet pääosassa"-shotti :D Ajattelin vaan, kun sä olit ainoa joka ei niistä niin paljoa tykännyt, niin informoin sua tästä nyt :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä arvasin, että sua jänskättää! ;) No, jännittäis muakin jos koulu alkaisi mulla tänä syksynä... eipä ala ei. Möh.

      Hyvä kun pidät näitä mielenkiintosina, itteä lähinnä harmittaa kun tuntuu että enemmän olis pitäny saavuttaa kahden ekan osan aikana. No, ehkä mulla on vaan rima taas pikkusen turhan korkealla.
      Juuri tuosta syystä Williamia ei varmaan edes nähdä tässä tarinassa :DDD Voin hyvin kuvitella tuon kokoontumisen!

      Jee, lisää Adrianin fanittajia! Kiva kuulla, että oon kehittynyt, tuppaa vaan nuo simit menemään usein aika samannäköisiksi kuoppaposkineen D: Mut noh, pitää yrittää pitää sitäkin seikkaa silmällä.

      Ooh, odottelen oneshottiasi! Mä en tosiaan osannut jotenkin lukea sitä yksikön toisessa persoonassa, veikkaan että tää tuleva iskee muhun kovemmin :)

      Poista
  4. Mä voisin kommentoida pitkään ja syvällisesti siitä, kuinka ilonen olen tämän tarinan johdosta ja kuinka mielenkiintoista kaikki on, mutta tyylilleni uskollisesti kommentoin jotain ihan muuta... Nimittäin Adrianin kulmakarvoja!

    Mua siis vain tökkii silmään se, miten sillä on tollanen "lommo" tuolla ulkoreunassa :D Tuon lähikuvan kohdalla olin jo niin tartummassa johonkin virtuaalipinsetteihin :D

    Mireta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Taas sun kommentti meni roskaposteihin. Kellään toisella anonyymillä ei ikinä käy näin. Mitä Bloggerilla on oikeen sua vastaan? D: Noh, pistän ne julkaisuun aina heti kun huomaan sun kommentoineen.)

      Tiedätkös, että olet ihana :'D Tyylillesi uskollinen <3
      Voin kuvitella miten silmäkulmasi nykii katsoessasi Adriania ja tavoitellessasi niitä virtuaalipinsettejä... :---D

      Poista
  5. Säälin Adriania, aikaiset aamuherätykset on perseestä. </3 Nyt kun koulu alkaa niin mäkin joudun heräämään ennen kuutta joka arkiaamu.

    Samanthakin on murhaaja! Kaikki tässä suvussa on murhaajia. Vincent, Victor, William, Susie ja nyt myös Samantha. D: Josephista ja Alicesta ei toki ole tietoa että ovatko he murhaajia mutta enpä ihmettelisi. Ehkä Adriankin vielä jonain päivänä.

    Osa oli kokonaisuutena hyvä. Jostain syystä Dwightistä tulee mielikuva että se on ihan helvetin ärsyttävä ukko. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adrian lie jo kuudessatoista vuodessa tottunut :D

      Samantha on murhaaja, mutta tässä tapauksessa voikin olla mielenkiintoisia yksityiskohtia ;) Kaikki ei ole välttämättä niin mustavalkoista... Hah, en edes muistanut että Susie oli murhaaja, mutta niin, sehän tappoi Danielsin :D

      Dwight on luultavasti sarjassamme sivuhahmoja joita ei enää nähdä :P

      Poista
  6. Jännää, asioita alkaa pikkuhiljaa paljastua!

    En olisi ikinä Samanthasta uskonut, että hän kykenisi murhaamaan jonkun. Näköjään tässä suvussa on jokin kirous, kun kaikki aina lopulta päätyvät rikoksen tielle. :D Odotan missä tilanteessa Adrian lähtee jatkamaan tätä huonoa polkua.

    Dwight. Nyt heti hoksasin kuka hän on. Viime osassa minulla ei ollut mitään hajua kuka hän voisi olla, mutta hänen nimensä kuullosti jotenkin etäisesti tutulta ja nyt hän tämäkin selvisi.

    Saa nähdä mitä tuo Mark on valmis tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asioita paljastunee lisää ensi osassa! ;)

      De Lucan suvussa kulkee tosiaan kirous. Kaikki päätyy murhaajiksi, tavalla tai toisella :D Ja lie sanomattakin selvää, että Adrian tosiaan seuraa tätä tietä omassa elämässään!

      Dwight Thompson, Samanthan ex-mies ja komisario Roaring Heightsin poliisivoimissa ;)

      Poista
  7. Mielenkiintoista nyt vasta kysymyksiä alkaakin heräilee kunnolla o: Mistä Samatha puhui oikein, kuka tai ketkä ovat salaperäiset miehet ja miksi Dwight "inhoaa" Samahtaa. Jotenkin en nyt käsittänyt :P

    Adrian on kyllä komea kuin mikä, mutta häiritsee hänen ilmassa leijuva kaulakoru :'D Koru siis näyttää edessä ja osissa sivukuvissa normaalilta mutta takaa se näyttäysi leijuvan minusta. Lucy on kanssa todella kaunis *.* Sä vaan osaat tehdä simhahmoja todella hyvin ulkonäöllisesti että antaa vielä omintakeiset tyylit ja luonteet.

    Hmmm... Vaikea spekuloita mitään kun enemmän vaa kysymyksiä ja tulevia vaihtoehtoja on paljon. Tuo salaperäinen "mies-joka-näyttää-Jeremyltä" ja hänen kumppaninsa eiväy ole perus ryöstäjiä vaan haluavat jotain Samathan tietoja ja tunnustuksia että hänen lapsensa ryöstösaaliin. Olisivatko Adrian vanhemmat ja nuo kaksi miestä olleet kumppaneita, mutta Alice ja Joseph kuolivat ja olivat ainoita jotka tiesiväy ryöstösaaliin paikan. Nyt tietääkö Samatha niin en ole varma :P

    Eikä minua haittaa yhtäläisyydet esim dlc tai muihin omiin tarinoihisi, varsinkin kun ne ovat näin minimaaliset. Eikä Adrian kotiolot nyt niin pahat ole kuin Williamin ja Samathan, sillä häntä ei hakata tai mitään sellaista. Sanoisin enemmänkin epäreiluiksi. Muutenkin pakosti aina tulee ihan jonkun toisem tarinaa yhtäläisyys jos etsimällä etsii, sillä tässä maailmassa kaikki taitaa olla jo keksitty, enempi oma tyyli luo olennaisimmat erot ;)

    T. R.H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hii, kiva kuulla että osa herättää kysymyksiä! Se oli tarkoituskin.

      Kaulakoru tosiaan leijuu ainakin toistaiseksi ilmassa. Se kun on noissa Simsin ikävä varjopuoli, että kaikki korut ym ei sovi kaikille vartalotyypeille. Esim. Fredo Gomezilla Homelandissa oli sama kaulakoru, mutta sillä se ei leijunut ilmassa, koska sillä oli sen verran enemmän lihasta kaulan ympärillä. Adrianilla ei sitä toistaiseksi juuri ole (onhan poika vasta teini), niin siksi tuollainen leijuntaefekti. Pitänee vain elää asian kanssa, tai sitten otan korun jossain vaiheessa vaan pois. :D
      Lucysta tuli omasta mielestäni hieman muovisen näköinen, mutta jälleen kerran kauneus on katsojan silmässä!

      Tosiaan, ei Adrianin kotiolot niin pahat ole, siksi tuo "[semi]kurjat" olikin noin kirjoitettu :) Mutta epäreilut ne kyllä on!

      Poista
  8. Ei oo totta siiiis! Mä arvasin että Dwight oli Samanthan mies ja olin laittamassa epäilyksiäni edelliseen osaan kommentin muotoon mutta en viitsinyt koska luulin että se olis liian...epätodellista? :DDDDDD
    Vai että tällasia Samantha on touhunnut! Tehnyt kaikkensa de Lucan suvun puhdistamiseksi. :DDDDDD Voi jeesus mikä ämmä. Muistankin nyt miksen mä tykännyt siitä...ja siis miten se on voinut olla niin kylmä että on tappanut omat lapsensa? Huh. Eihän Dwight ole myöskään mikään puhdas pulmunen kun se on ollut siinä mukana mutta kuitenkin.

    Muakin ehkä käy vähän Adriania sääliksi. Olis se kauheeta tietää että omien vanhempien kuolema ei ollutkaan onnettomuus. Eikä Samantha näytä hellittävän otettaan Adrianista kauheen helpolla...

    No, odottelen innolla seuraavaa osaa!
    -hedgehog-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epätodellista? Miksi? :D Nyt en pysynyt kärryillä, kaksikkohan oli naimisissakin. :P

      Samanthassa on jotain susiemaista kyllä nyt :D Molempia voi hyvällä omallatunnolla nimittää ämmiksi. Niiin tekopyhiä ihmisiä että huhhuh. Mutta se, miten se on oman lapsensa tappanut... se paljastuu myöhemmin.

      Adrian-parka, muuta en sano </3 Uusi osa tulee pian!

      Poista
  9. Ooooh! Samantha on astunut sukunsa jäljille! No juu, koittakaa nyt vaan uskotella vanhalle tädille, että se on tapahtunut "for the good cause", mutta... murhaaja mikä murhaaja! Ja vielä oman poikansa... Nice! Me likey! =D Tästähän on sukeutumassa oikein kunnon DLT -aloitus! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samantha on saanut kirouksen ylleen! Ja "for the good cause" todellakin... ;) Ensi osa paljastaa taas lisää. Oman poikansa se tosiaan tappoi, siitä ei kyllä pääse mihinkään!

      Poista
  10. Mä tykkäsin tosi paljon tästä osasta! Mua ei todellakaan haittaa pienet yhtäläisyydet DLT:een kanssa kunhan ne jää pieniksi. :)

    Pikku hiljaa alan muistamaan kuinka inhosin Samanthaa jo DLT:eessä ja tajuan miksi. Yh kun se on inhottava, ja tekopyhä. Ja tekopyhyyttä inhoan itse kaikista eniten.
    Adrian on kuitenkin tosi suloinen. <3

    Seuraavaa osaa odotellessa,
    -Lukija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun tykkäsit! Ja joo, mä yritän välttää yhtäläisyyksiä, mutta toisaalta tämäntyyppisestä tarinasta on vaikea saada sataa eri versiota erilaisilla tapahtumilla tehtyä. :D

      Tekopyhä, sepä juuri! Aivan kuten äitinsä ;) Inhoan itsekin heitä molempia.

      Poista

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit